Gemeente Winterswijk


10 januari 2005

Project Agri-cultura gaat Europa in

Winterswijk - Aanstaande vrijdag start in Berlijn de Europese landbouwbeurs 'Grüne Woche'. Hier zal ook het project agri-cultura gepresenteerd worden. Dat gebeurt met medewerking van verschillende vooraanstaande, aansprekende of streekeigen personen, zoals minister Uhlenberg, minister Veerman, de Winterswijkse burgemeester Van Beem, burgemeester Gross-Holtick van Velen en Boh Foi Toch.

Standhouder Nordrhein Westfalen biedt jaarlijks een gemeente in haar regio de kans zich te presenteren tijdens de Grüne Woche. Dit keer viel de keus op de gemeente Velen. Als projecttrekker van agri-cultura besloot de gemeente Velen om deze bijzondere samenwerking tussen 9 Nederlandse en Duitse gemeenten in Europa op de kaart te zetten. Dat doet zij in samenwerking met de overige projectdeelnemers van agri-cultura. Winterswijk, Berkelland, Aalten en Oost Gelre zijn de vier Nederlandse gemeente die deelnemen aan het project.

De gemeente Velen presenteert zich van 13 tot en met 22 januari in een stand op de beurs. Daarnaast krijgt de gemeente, en daarmee dus ook agri-cultura, de gelegenheid zich op een centraal podium te presenteren tijdens een zogenaamde Ländertag. Dat gebeurt op vrijdag 13 januari. De vier Nederlandse gemeenten hebben hierbij de hulp ingeroepen van de bekende formatie Boh Foi Toch, die op verschillende tijdstippen op zal treden. Frontman Hans Keuper is door de gemeente Velen bovendien bereid gevonden de gehele dag op te treden als presentator. In die hoedanigheid zal hij tijdens de Ländertag verschillende vooraanstaande, aansprekende of streekeigen gasten ontvangen en aan het woord laten over agri-cultura. Naast Boh Foi Toch, minister Uhlenberg (van Nordrhein Westfalen), minister Veerman, burgemeester Van Beem en burgemeester Gross-Holtick van Velen zullen o.a. ook de sprookjeskoningin van Velen en de jamkoningin van Neede acte de presence geven. Een aantal Nederlandse en Duitse bestuurders reizen af naar Berlijn en grijpen deze unieke gelegenheid aan om hun contacten te verdiepen.