Gemeente Capelle a/d IJssel

Herinrichting groenstrook achter woningen Capelseweg

De afgelopen maanden hebben de bewoners van de woningen aan de Capelseweg 146 tot en met 224 flink de handen uit de mouwen gestoken. Zij hebben opstallen, materialen en afval weggehaald van de groenstrook achter hun huizen. De groenstrook maakt deel uit van het Schollebos en wordt als zodanig door de gemeente heringericht.

Binnenkort gaat de gemeente de nog overgebleven materialen en de aanwezige bruggen verwijderen. Vervolgens worden ongeveer 25 bomen tot op de bodem afgezaagd. De wortels blijven in de grond, zodat de bomen mogelijk meerstammig weer kunnen gaan groeien. Het afzagen gebeurt om voor een aantal jaren meer licht op de bodem te krijgen. Hierdoor is het mogelijk om beplanting aan te brengen die dichtheid en kleur aan de groenstrook geeft. De strook wordt beplant met wilde sering, vanwege de bloei en met vuilboom, die met zijn langdurige bloei veel hommels en bijen lokt en waarvan de bladeren in de herfst mooie kleuren krijgen.

Het afzagen van de bomen is in het kader van de Boswet, waaronder het Schollebos valt, gemeld aan het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (Dienst Regelingen te Dordrecht). Hierop zijn geen vragen of reacties binnengekomen. De werkzaamheden worden afgerond in het eerste kwartaal van 2006.