3 e persbericht van dinsdag 10 januari 2006

Eindhoven, 10-01-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt man aan voor bedreiging met mes

Op het station is dinsdagavond rond 19.10 uur een 36-jarige Helmonder aangehouden. Hij bedreigde eerder die avond een 16-jarige Eindhovense en haar 17-jarige Eindhovense vriend op de Piazza met een mes. De twee reden op een bromfiets vanuit het Stratumseind in de richting van de Piazza toen zij de man met een mes in zijn hand zagen lopen. Hij bedreigde hen met het mes. De Helmonder zou andere voorbijgangers eveneens bedreigd hebben met het mes. Hij werd door de politie op het station aangehouden en is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt inbreker aan

Dinsdagmiddag rond 15.30 uur is op de Cederlaan een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige zag hem inbreken bij een bedrijf op de Cederlaan en alarmeerde de politie. Hij kwam binnen bij het bedrijf door de deur open te breken en nam drie spuitbussen weg. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Jongen gewond bij ongeval

Dinsdagmiddag rond 15.50 uur is op de Kruisstraat een 16-jarige jongen uit Eindhoven gewond geraakt. Hij reed op een bromfiets over het fietspad aan de Kruisstraat. Door nog onbekende oorzaak raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en kwam ten val. Hij liep daarbij vermoedelijk een klaplong en enkele kneuzingen op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Hurksestraat heeft de politie dinsdag van 12.40 tot 13.00 en van 13.30 tot 14.45 uur een verkeerscontrole gehouden. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, 1 bekeuring voor rijden met een aanhanger zonder kentekenplaten en 3 bekeuringen voor het niet handsfree bellen.

Geldrop/Nuenen: Verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op verschillende locaties in Geldrop (Eindhovenseweg, Molenstraat, Bogardeind) en in Nuenen (Europalaan) zijn dinsdag 28 bekeuringen uitgeschreven. Acht bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet rijden in de juiste rijrichting. Acht bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden door rood licht. Tien bekeuringen werden uitgeschreven voor bestuurders die de gordel niet droegen en twee bekeuringen voor niet handsfree bellen.

Reusel: 85 bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Wilhelminalaan zijn dinsdag tussen 13.15 en 15.45 uur 85 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 725 voertuigen gecontroleerd. Op de Wilhelminalaan mag 50 km/u gereden worden. 81 km/u was de hoogst gemeten snelheid.