PERSBERICHT - 2006-01-10

MilesTravel-directeur Harco van Uden: 'Veel mensen sparen voor bijzonder reis'

Vraag naar bijzondere verre vakanties blijft toenemen

Veel Nederlanders sparen voor een verre bijzondere vakantie. Dat constateren de gezamenlijke specialisten MilesTravel (Safari-Afrika), PagonaTravel (Latijns-Amerika), 3 OceansTravel (exclusieve eilanden) en BarronTravel (Australië en Nieuw-Zeeland). Vorig jaar boekten ze opnieuw een toename van het aantal vakantiegangers. 'En dat waren zeker niet allemaal grootverdieners', zegt directeur Harco van Uden.

Het maken van een bijzondere verre reis blijft hoog op het verlanglijstje van Nederlanders staan, zo constateren de specialisten van de reislabels MilesTravel. PagonaTravel, 3 OceansTravel en BarronTravel. De trend van individuele maatwerkreizen zet onverminderd door, constateert directeur Harco van Uden.

Sparen
En deze reizen - met een gemiddelde reissom van tussen de 3000 en 4000 euro per persoon - zijn niet alleen voorbehouden aan grootverdieners. Steeds meer mensen zijn bereid om te sparen voor een reis die zich duidelijk onderscheidt van het standaardaanbod van de grote - vooral op groepsreizen gerichte - touroperators.

Natuurlijk blijft prijs een belangrijke rol spelen, zo erkent Harco van Uden, maar de bereidheid om voor kwaliteit geld uit te geven, is duidelijk zichtbaar en duurt onverminderd voort.

Ook dit jaar groei
Ook voor 2006 rekenen de LandenSpecialisten op een groei van tussen de 20 en 25 procent, uitkomend op een gezamenlijke omzet van ruim 12 miljoen euro. Hiermee vormen de gezamenlijke LandenSpecialisten één van de grootste direct verkopende maatwerkreisorganisaties in Nederland.

Nieuw reislabel
Om in te spelen op de grote belangstelling voor wat meer exclusievere reizen naar Azië, wordt per 1 maart 2006 een nieuw reislabel op de markt gebracht onder de naam SinjaTravel. Ook hiermee worden de individuele wensen van reizigers vertaald naar een onvergetelijke vakantie op maat naar Maleisië, Thailand, Indonesië, Vietnam, Laos, Cambodja, de Himalaya en China.