The Havana Lounge in de Heineken Music Hall

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Cubaanse muziek uit de legendarische wijk in Havana

Op woensdag 11 januari 2006 staat de Heineken Music Hall in het teken van Cubaanse muziek met Live from Buena Vista The Havana Lounge. De voorverkoop voor dit concert begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.

The Havana Lounge is een combinatie van topsterren uit de traditionele scene van Havana. Chan Chan, maar ook in Europa minder bekende Son klassiekers en nieuwe nummers in de traditionele stijl worden in een grote, oorspronkelijke bezetting gebracht. The Havana Lounge bestaat ondermeer uit Pio Leyva, Julio Alberto Fernandez en Yanko Pisaco Guillermo, bekend van de film over de Buena Vista Social Club. Maar ook 'Rubalcaba' Gonzales en Daniel Ramos Alayo, van de Afro Cuban All Stars, aangevuld met een nieuwe generatie Cubaanse muzikanten.

De wijk Buena Vista in de Cubaanse hoofdstad Havana staat al sinds de jaren '30 van de vorige eeuw bekend als centrum van Cubaanse muziektraditie. The Havana Lounge geeft een impressie van de veelzijdigheid van de traditionele muziekstijlen van de Son zoals die in en rond Buena Vista in een smeltkroes samen komen. De Son combineert de Spaanse canción en gitaar met Afrikaanse ritmes en percussie en is een van de belangrijkste elementen van de Salsa muziek.

LIVE FROM BUENA VISTA THE HAVANA LOUNGE
Woensdag 11 januari 2006
Heineken Music Hall - Amsterdam
Woensdag 11 januari 2006
Entree: E 36,00, E 34,00, E 32,00 (excl servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur
Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen beschikbaar.

Kaartverkoop start aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, AUB ticketshop, 0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Noot aan de redactie (