Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 27 december 2005

Wie is er dit jaar het slimst bij de nationale iq test?

Kloppen de vooroordelen over vuilnismannen en hebben alle uitvinders een hoog IQ? Op woensdag 11 januari weet je het, want dan presenteert BNN voor de zesde keer De Nationale IQ Test op Nederland 2. Van 20.30 uur tot 22.20 uur nemen onder andere maagden, uitvinders, vuilnismannen en quiztoeristen de test af. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers en Jeroen Pauw.

Dit jaar bestaat de test uit zestig vragen met vier antwoordmogelijkheden (A, B, C en D). De vragen hebben betrekking op taal, rekenen, logica en geheugen. Onder andere Chris Tates, Ernst Daniel Smid, Horace Cohen, Bert Bakker en Prem Radhakishun durven de test live in de studio te maken.

Wie live meedoet aan de test via www.bnn.nl kan zijn uitslag direct aan het eind van de test uitprinten. Meer informatie hierover is te vinden op de site. Het is ook mogelijk de antwoorden per vragenblok tijdens de uitzending te versturen naar het speciale sms-nummer 4141. Een sms-je met een persoonlijke IQ-score wordt teruggestuurd en kost 1,10 euro.

De Nationale IQ Test is de moeder der testen. Zes jaar geleden introduceerde BNN voor het eerst de test bij het Nederlands publiek. Het concept is in de loop der jaren met wisselend succes overgenomen door andere omroepen. De moeder der testen is ondertussen ook in het buitenland een groot succes. De Nationale Test wordt geproduceerd door Eyeworks, het productiebedrijf van Reinout Oerlemans.



Ingezonden persbericht