Gemeente Deventer

Week 52, 27 december 2005

Deventer Internationaal
MUZIEKSERIE IN WEST-AFRIKAANSE SFEER

De muziekserie Deventer Internationaal gaat verder met een tweede concert op woensdag 11 januari. Het wordt een bijzonder optreden van Yusuf & his raving disciples uit Ghana, die zowel traditionele als moderne muziek uit West-Afrika speelt, de oorsprong van reggae en salsa! De gratis toegankelijke optredens zijn om 12 uur in het Stadhuis, om 15 uur in een tent bij winkelcentrum Keizerslanden en het laatste optreden is om 21.30 uur in het Burgerweeshuis en wordt voorafgegaan door een lezing om 20.30 uur.

Een stevig swingende percussiegroep, bestaande uit meesterdrummer Yusuf Nuweku uit Ghana en zes Nederlandse trommelaars, brengt een rijke variatie aan ritmes op diverse drums. Het gaat vaak om ingewikkelde patronen op verschillende trommels, gespeeld met hand- en stoktechnieken, die samen een harmonie vormen. Daarnaast komen ook traditionele en moderne melodie-instrumenten aan bod zoals balafoon, saxofoon, trompet, gitaar, toetsen. Niemand kan meer stil zitten bij de swingende muziek van Yusuf en zijn discipelen.

Deventer Internationaal
De muziekserie Deventer Internationaal, die telkens drie gratis toegankelijke optredens van nieuwkomergroepen op een woensdag omvat, kent verder in dit seizoen de volgende optredens: de Roemeense roma groep Nadara (15 februari), de Turkse folk-pop groep Mimoza (29 maart) en het trio The Old Bridge uit Bosnië (10 mei).

De concerten worden mogelijk gemaakt door het Kunstcircuit, de Stichting Deventer- Roemenië, het Burgerweeshuis, winkeliersvereniging Keizerslanden, muziekmakelaar De Speelman en de gemeente Deventer. Meer informatie over alle concerten is te vinden op www.wereldmuziek.nl.

Publicatiedatum: 27-12-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 27 december 2005