Gemeente Spijkenisse


Agenda Theater De Stoep 11 t/m 17 januari 2006

04 januari 2006

Treble band

Wat speelt er in de week van 11 t/m 17 januari in Theater De Stoep?

woensdag 11 januari -12.45-13.30 uur
Lunchconcert in de Dorpskerk van Spijkenisse
Elsa Kloos (alt-mezzo)/ Corrie Ambachtsheer (piano) werken van Schubert
Toegang gratis

donderdag 12 januari - 20.15 uur
Treble: `Omne Trinium Perfectum' (elke drievoud is volmaakt) EUR 19,60/pas EUR 18,60
De drie meiden van Treble zijn energiek en bijzonder getalenteerd. Hun eigenwijze mix van muzikale stijlen rust op drie pijlers: aanstekelijke Afrikaans aandoende up-tempo songs, waarin de djembé domineert, ijzersterke ballades waarin piano de hoofdrol speelt en de karakteristieke driestemmige samenzang; het verbindende element. Met een ijzersterke begeleidingsband brengt Treble in het theater een afwisselende set. Soms krachtig en energiek met band, soms intiemer wanneer de dames de trommels ter hand nemen en driestemmig hun songs laten horen.
Treble's debuut single `Ramaganana' - gezongen in een door Treble zelf ontwikkelde fantasietaal - eindigde in no-time als nummer 1 op de hitlijsten.

vrijdag 13 januari - 20.15 uur
Suver Nuver: Extase
EUR 14,60/pas EUR 12,60

Schaamteloos en direct.
Theatergroep Suver Nuver maakt al 18 jaar fysieke, ontroerende en komische voorstellingen. Het publiek wordt uitgedaagd door hun schaamteloze en directe aanpak. In `Extase' doen ze een poging af te rekenen met hun diepgeworteld calvinisme. Suver Nuver dook een jaar lang onder in al het Zaligmakende uit het Oosten. De uit Syrië afkomstige Ola Mafaalini werd als gastregisseur aangetrokken. De samenwerking resulteerde in de voorstelling `Extase'. Het Oosten - de spirituele vakantiebestemming van dit moment. Het Oosten - de geboorteplek van alle godsdiensten. Het Oosten - de bakermat van onze beschaving. Met een mengeling van nieuwsgierigheid en angst duikt Suver Nuver in alles waar de Oosterse wereld ons toe uitnodigt en mee confronteert. In augustus 2005 gaat `Extase' van start als festivalvoorstelling op de Parade in Amsterdam, op locatie of in een tent, solo, met gasten, in burka of vijgenblad.

Idee en spel: Peer van den Berg, Dette Glashouwer, Henk Zwart en gasten
Regie: Ola Mafaalani

vrijdag 13 januari 2006 - 20.15 uur
Concert in de Dorpskerk van Spijkenisse: Romeo Kwartet Toegang EUR 8,-- / Rotterdampas, CJP pas, 65+ prijs en jeugd t/m 16 jaar: EUR 6,--

De leden van het Romeo Kwartet hebben elkaar gevonden in een hoog niveau van individuele capaciteiten, een grote liefde voor het kwartetspel en bovenal in een bijzondere muzikale gedrevenheid. Hun doel ligt voorbij perfectie: zij willen met vier sterke persoonlijkheden een organisch geheel vormen. In een romantische programmering zoeken zij steeds naar de verhaallijn en vanuit de gevonden muzikale overtuiging leggen zij een direct contact met het publiek. Vanaf hun oprichting in 1997 hebben zij met deze stijl een plek veroverd op podia in Nederland en ver daarbuiten. Het Romeo Kwartet werd intensief gecoached door beroemde kwartetten als het Amadeus Quartett, het Alban Berg Quartett en het Borodin Quartett, maar kreeg ook lessen van grote musici als Isaac Stern, György Kurtág, Chris Rowland en Andreas Reiner (Rosamunde Quartett).

Het ensemble behoort tevens tot de eerste lichting van de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
Het Romeo Kwartet won verschillende prijzen op o.a. het Charles Hennen Concours, tijdens het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw en de Tomastik-Infeld prijs 2000 in Oostenrijk. In 2003 waren zij laureaat bij de prestigieuze 4e Melbourne International Chamber Music Competition in Australië. In 2005 won het Romeo Kwartet de Mees Pierson Award, een prijs voor het beste Nederlandse ensemble in de serie 'Jonge Nederlanders' van het Concertgebouw. In 2001 heeft het Romeo Kwartet een cd uitgebracht met strijkkwartetten van Janacek en Borodin. Op dit moment wordt er gewerkt aan opnames die in eigen beheer worden opgenomen. Deze opnames zullen voornamelijk op Internet te beluisteren zijn. Via het Internet kunt u ze dan ook kopen of downloaden. Op deze manier wil het Romeo Kwartet de kansen ontdekken die het Internet voor de klassieke muziekliefhebber biedt door een grote diversiteit aan stukken op te nemen. Binnenkort neemt het Romeo Kwartet onbekendere juweeltjes op, zoals het eerste strijkkwartet van Schulhoff, het eerste strijkkwartet (onvoltooid) van Rachmaninov en de Idylle van Frank Bridge. Het Romeo Kwartet heeft een cd opgenomen met werken van Janacek en Borodin
Werken van Mozart, Sculthorpe en Shostakovich

Voorafgaande beiaardbespeling: Bas de Vroome

zaterdag 14 januari - 20.15 uur
Het Echt Rotterdams Theater: Weg van de Buren
EUR 19,60/pas EUR 18,60

Komedie met zeer herkenbare situaties (bewerkt door Gerard Cox en geregisseerd door John Leddy!)
Pierre en Claire hebben al 20 jaar dezelfde buren. Goede buren, met wie ze altijd in harmonie hebben geleefd. Ze respecteerden elkaars gewoonten en privacy. Als deze goede vrienden op een dag voorgoed vertrekken naar hun droomhuis in de Provence, nemen ze dan ook met veel pijn in het hart afscheid. Hun oude huis is verkocht aan een jong stel, Frans en Hilda. Natuurlijk willen Pierre en Claire ook met de jongelui goede maatjes worden. Dus nodigen zij de nieuwe buren uit voor een welkomstetentje. Frans en Hilda zijn echter totaal anders... en ze hebben een hele grote Deense dog! Dat wordt dus even wennen voor Pierre en Claire!

Tekst: Ruud de Ridder. Bewerking: Gerard Cox. Regie: John Leddy. Spel: Paul van Soest, Maria Lieuwen, Eva-lise Geerlings en Coen van Vlijmen

zondag 15 januari - 20.15 uur
African Diva's Unplugged
EUR 22,60/pas EUR 21,60

Bushi Mhlongo en Yinka Adesina in een onvergetelijke avond vol ritmiek, muziek en dans. Een uniek concert vol humor, passie en verlangen!
In een setting van dag en nacht, van vroeger en nu komen Afrikaanse muziekstijlen samen met de hedendaagse populaire muziek.

Even voorstellen...
Bushi Mhlongo (Zuid Afrika) herinnert u zich wellicht nog als een van de sterren van het veelgeprezen `Female Factory' project. Deze virtuoze zangeres, danseres en componiste laat zich niet eenvoudig in een hokje plaatsen. In haar muziek combineert ze tal van Zuid-Afrikaanse stijlen met hedendaagse muziek. Laat u meeslepen door haar aanstekelijke muziek en stem.

Yinka Adesina (Nigeria) is geboren in Nigeria, opgegroeid in London en momenteel Amsterdamse. Haar muziek is het best te omschrijven als aanstekelijke `Afro-soul'. Haar in het Yoruba gezongen teksten sluiten nauw aan bij de mystieke Orisha traditie. Zij trad al eerder op in Spijkenisse tijdens het Binnenstadsfestival.

De African Diva's worden begeleid door een band van topmusici onder leiding van Alex Oele en spelen samen hun favoriete Afrikaanse repertoire. Soms verstild dan weer `in full swing' zingen de dames de sterren van de (Afrikaanse) hemel.

kassa-uren
dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en vijf kwartier voor aanvang van een voorstelling.

Theater De Stoep
Groenoordweg 1
3201 LV Spijkenisse
tel: (0181) 652 200
Externe links
Theater De Stoep

Treble

Theatergroep Suver Nuver

Het Echt Rotterdams Theater

Interne links
Theater 'de Stoep'