Ingezonden persbericht


Vakantiebeurs 2006: poolexpeditie of deluxe treinreis in India

Utrecht, januari 2006

Persbericht

De vakantieganger heeft onbegrensde mogelijkheden. Ook op de Vakantiebeurs, waar met een reisaanbod uit meer dan honderd landen 'de wereld aan je voeten' ligt. Van zeer comfortabel tot community based, van ecotoerisme tot een mix van studiereis en survival. Van citytrip vol kunst en architectuur tot kunst- en cultuurreizen naar China en Tibet voor diepgang en kwaliteit. Een poolexpeditie op een researchschip of ijsbreker? Het is allemaal te boeken op de Vakantiebeurs, die van woensdag 11 tot en met zondag 15 januari 2006 wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht.

Kleine reisspecialisten onthullen grote ontdekkingen Meer dan ooit worden op de Vakantiebeurs, het grootste reisevenement voor consumenten in Europa, beleving en bijzondere reisdoelen centraal gesteld. Kleine reisspecialisten onthullen grote ontdekkingen of geven invulling aan een individuele verre reis buiten de gebaande paden. Een festivalreis naar Zuid-China, Bhutan en Sikkim in de Himalaya? Kitesurfen in Brazilië? Een cruise op de Lena en Wolga? Elke denkbare bestemming, hoe eenvoudig of exotisch ook kan direct op de beurs worden geboekt.

Persoonlijk advies
Gespecialiseerde reisaanbieders uit de vakantielanden zelf geven persoonlijk advies. Weten alles over vulkaanbeklimmen in Indonesië, mountainbiken in Zuid-Afrika, expedities naar Antarctica en Spitsbergen. Maar ook over kleinschalige reizen vol reflectie en evenwicht met de omgeving waar de reizigers door vrijwilligerswerk eigenhandig bijdragen aan een betere wereld. Latijns-Amerika zal de bezoekers prikkelen met de oude culturen en een nog bijna onontdekt achterland. Liefhebbers van India, veelal gewend om deze kleurrijke bestemming met backback te verkennen kunnen nu een deluxe treinreis boeken 'Palace on Wheels'. Nog zo'n nieuw concept is 'City to go', maatgemaakte stedentrips naar niet alledaagse steden in Oost Europa, tot aan Beijing toe met eigen gids, privé transfers en hotels.

Single Paviljoen en Travellers Club
De Vakantiebeurs heeft met een groots Single Paviljoen en een Travellers Club twee prachtige primeurs. Op het Single Paviljoen presenteren zich in samenwerking met de Vereniging Vakantie Partners ongeveer veertig gespecialiseerde aanbieders met actieve, avontuurlijke, creatieve, sportieve, culturele, spirituele en verre reizen. Op de 'reisgenotenwand' kunnen gratis advertenties voor een reisgenoot worden bevestigd. Liefhebbers van specifieke bestemmingen kunnen elkaar echt ontmoeten in de Travellers Club waar ervaringen worden uitgewisseld en geïnteresseerden leuke tips krijgen van ervaren reizigers: waar vind je een sfeervolle hut op het strand, wat zijn de uitgaansgelegenheden van de locale bevolking, aan welke bijzondere outdoor activiteiten kun je meedoen en nog meer handige wetenswaardigheden die niet zo maar voor het oprapen liggen.

Live community
De Travellers Club wordt een meeting point voor iedere reiziger, een echte live community met korte presentaties van kleinschalige groepen. Na afloop van een presentatie kan in de lounge onder het genot van een heerlijke cocktail met andere reizigers in een relaxte sfeer worden bijgepraat. Elke dag wordt een aantal landen centraal gesteld. Het definitieve programma staat vanaf 1 januari onder 'activiteiten' op www. vakantiebeurs.nl. Reizigers die aan de hand van een digitale fotopresentatie hun ervaringen willen delen worden opgeroepen om o.v.v. 'Presentaties Travellers Club' een e-mail te sturen aan info@vakantiebeurs.nl, waarna het beursteam contact opneemt.

Openingstijden
Openingstijden: woensdag 11 tot en met zondag 15 januari van 10.00 - 18.00 uur vrijdag van 10.00 - 22.00 uur.
Locatie: Jaarbeurs Utrecht, hallen 1, 2, 3, 7 t/m 12. Bezoekersinformatie: tel. 0900-52272387 (¤ 0,13 per minuut).

Korting bij voorverkoop
Een kassakaart kost ¤ 12. Een kaartje in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl levert ¤ 1,50 korting op (¤ 10,50 i.p.v. ¤ 12) met bovendien kans op het winnen van een droomreis. Korting op de entreeprijs is niet geldig in combinatie met andere kortingen.
* dagkaart bij ANWB verkooppunten voor leden: ¤ 10,50
* vrijdagavondkaart (17.00 - 22.00 uur): ¤ 10,50
* 60+ kaart: ¤ 10,50

* excursiekaart (min. 20 personen): ¤ 10,50

* kinderkaart (t/m 17 jaar): ¤ 2,50 (t/m 4 jaar gratis). Wegwijzer / beursplattegrond en programmaboekje bij entreeprijs inbegrepen.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht