KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

6-1-2006

Watersportverbond District Noord wil ruimere openingstijden
Fonejachtbrug

Op woensdag 11 januari wordt het Provinciaal Verkeer- en VervoersPlan (PVVP) behandeld in de statencommissie Lan Loft en Wetter.
Het Watersportverbond District Noord heeft naar aanleiding van het ontwerp PVVP 2005 haar ongenoegen geuit over het voornemen de
bediening van de Fonejachtbrug, te beperken tot bediening s nachts en uitsluitend op verzoek zodra de staande mast route via Wergea gereed is.
Het Watersportverbond is van mening dat ruimere bedieningstijden gehanteerd moeten worden om grote zeegaande jachten en de bruine zeilvloot voldoende gelegenheid te geven van het Prinses Margriet kanaal gebruik te maken, ook na het realiseren van de staande mast route.

Het Watersportverbond pleit bij het College van Gedeputeerde Staten voor handhaving van de huidige bedieningstijden zo lang de aanleg van de staande mast route niet is afgerond.
De werkzaamheden aan de Staande Mast Route zijn nu nog in volle gang. Deze route is vooral bedoeld als veilig alternatief voor de
recreatievaart voor het drukke Prinses Margrietkanaal. De route is echter niet geschikt voor grote zeegaande jachten en de bruine zeilvloot.

In het kader van de veiligheid heeft het Watersportverbond tevens bezwaren geuit tegen het voornemen de vaarsnelheid op het Prinses Margrietkanaal te verhogen, met name in het hoogseizoen kunnen hierdoor gevaarlijke situaties ontstaan op plaatsen waar veel
pleziervaartuigen het kanaal kruisen.