Gemeente Rotterdam

Rotterdam, 9 januari 2006

Burgemeester Opstelten geeft startschot

Café On the Move eerste mobiele OK-punt

Café On the Move is vanaf woensdag 11 januari het eerste mobiele OK-punt in Rotterdam. Het 'mobiele café' staat in het WTC in Rotterdam bij het evenement People's Business. Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft daar woensdag om 19.00 uur het startschot voor het mobiele OK punt.

In september 2003 is bij Stichting Meld Geweld de OK-puntencampagne van start gegaan. OK-punten zijn openbare gelegenheden waar mensen naar toe kunnen wanneer ze zich bedreigd of onveilig voelen op straat, getuige of slachtoffer zijn van geweld op straat. De medewerkers zijn hier opgeleid om deze mensen op te vangen.

Tot nu toe zijn alle OK-punten gevestigd in vaste locaties. Café On the Move heeft de primeur van het eerste mobiele OK-punt. Het mobiele café is een initiatief van Rodin XPO, stand- en decorbouw en van de eetcafés Facet en Aan tafel. De eetcafés zijn sinds het begin van de OK-puntencampagne al actief als deelnemer. Café On the Move wordt gebruikt bij allerlei evenementen in en rond Rotterdam.

De in gebruikname van dit OK-punt is de start van de campagne voor 50 OK-punten in het centrum van Rotterdam. De Centrumraad heeft voor deze campagne op 29 september 2005 E25.000 beschikbaar gesteld.



Gemeente Rotterdam