PvdA afdeling Groningen


Persconferentie PvdA over dreigend massaontslag door hoge stroomprijzen

PvdA Tweede-Kamerlid Ferd Crone (woordvoerder energie) geeft op woensdag 11 januari 2006 een persconferentie over de problemen die in Delfzijl dreigen als gevolg van de naar verhouding extreem hoge stroomprijzen in Nederland en een niet goed georganiseerde energiesector. Crone zal ingaan op de dreigende werkloosheid van vele honderden en mogelijk duizenden mensen in de provincie Groningen. Hij zal zijn opvatting geven over het beleid dat D66 minister Brinkhorst zou moeten voeren om de problemen het hoofd te bieden.

De persconferentie wordt om 19.30 uur gehouden in De Groene Weide in Appingedam (Snelgersmastraat 15). Eerder die dag zal een bezoek gebracht worden aan het Eemsmondgebied, waarbij onder andere Aldel wordt aangedaan. Hij wordt daarbij vergezeld door een delegatie bestaande uit Harm Evert Waalkens, PvdA-gedeputeerde Hans Gerritsen en verschillende PvdA-Statenleden. Zij zullen daar met werknemers, deskundigen en andere betrokkenen spreken over de problemen en mogelijke andere aanpak van de dreigende werkloosheid in het gebied.

Ferd Crone zal tijdens de persconferentie ook reageren op het bezoek van Balkenende aan de Gasunie op dinsdag 10 januari. Hij zal daarbij ingaan op de inspanningen die hij verwacht van de Nederlandse regering om de Russische gasleiding naar Nederland te halen. De PvdA is van mening dat een krachtige inzet nodig is om de positie van Nederland als gasland te behouden. Dat is voor de werkgelegenheid en welvaart in het Noorden van groot belang. Op 12 januari brengt Crone een bezoek aan de Gasunie.

Aansluitend aan de persconferentie zal op 11 januari om 20.00 uur een politiek café worden gehouden in De Groene Weide.


---

Voor nadere informatie:

Sjak Rijploeg telefoon: 050-5490437 of 06-12076281