Provincie Utrecht

Expositie `75 jaar Welstand en Monumenten Midden Nederland'

9-1-2006 -

Van 11 januari tot en met 10 februari in het Provinciehuis

Op woensdag 11 januari wordt de expositie `75 jaar Welstand en Monumenten Midden Nederland' in het Provinciehuis geopend door gedeputeerde cultuur en erfgoed, Jan van Bergen, en directeur A. Tom, van Welstand en Monumenten Midden Nederland.

Deze reizende tentoonstelling is gemaakt in het kader van het 75 jarig bestaan van de Welstand en Monumenten Midden Nederland. Met dit jubileum is ook de naam van de organisatie gewijzigd, voorheen heette deze de Provinciale Utrechtse Welstandscommissie, nu Welstand en Monumenten Midden Nederland. De organisatie adviseert een groot aantal gemeenten in de provincie over monumentenzaken. In 2006 betrekken 24 van de totaal 29 Utrechtse gemeenten hun welstandsadviezen van dit regionale adviescentrum.

Wat is er te zien?
Over mooi en lelijk valt te twisten, dat is onder meer te zien op de totaal 32 tentoonstellingspanelen. Naast enkele panelen over het doel en de werkwijze van Welstand en Monumenten Midden Nederland is van elk van de deelnemende gemeenten een paneel te zien met bouwwerken en stads- en dorpsgezichten van 75 jaar geleden en met beelden van anno 2004, zo'n 75 jaar later. De tentoonstelling bevat veel historisch foto- en kaartmateriaal. Het aardige is dat ook een beeld wordt gegeven van bouwwerken van nu, die 75 jaar geleden, tijdens de beginperiode van de organisatie Welstand en Monumenten, ondenkbaar zouden zijn geweest.

Wanneer is de tentoonstelling te bezichtigen? De tentoonstelling is voor publiek te bezichtigen in de hal van het Provinciehuis van 11 januari tot en met 10 februari, dagelijks
- van maandag tot en met vrijdag - tussen 9.00 en 17.00 uur.

Meer informatie: Mariette Hilkemeijer, telefoon 030 258 2015

Laatst gewijzigd op 09-01-2006. Paginabeheer: Mariette Hilkemeijer