Sligro

Koks en kids in kinderkooktheater

Het Kinderkooktheater zal tijdens de Horeca Manifestatie op woensdag 11 januari a.s. antwoord geven op de vraag: zit koken in je genen? Het evenement wordt tijdens de Horecava georganiseerd door het Horeca Branche Instituut in nauwe samenwerking met Sligro/VEN.
Zes SVH Meesterkoks steken culinair de handen uit de mouwen met zes kinderen in de leeftijd van tien tot en met veertien jaar. Drie van de koks koken met hun eigen bloedverwanten, de andere drie met voor hen onbekende kinderen, die zich hebben opgegeven tijdens de vmbo-roadshow. Dit is het voorlichtingsevenement van het Horeca Branche Instituut dat langs vmbo-scholen door het land reist.
Tijdens het kinderkooktheater, van 11.00 tot 12.30 uur bij de HorecavArena, zullen de koks en kids een gezonde high-tea samenstellen. Hiervoor krijgen ze ter plekke hun opdracht uit een zogeheten mystery-box met diverse ingrediënten.
De jury bestaat uit SVH Meesterkok Robert Kranenborg (beoordeelt de kinderen), Carla de Nijs (namens Sligro/VEN) en haar dochter Doris (beoordeelt de koks). Robert Kranenborg maakt de uitslag van de wedstrijd bekend om 12.45 uur in de HorecavArena. De deelnemende SVH Meesterkoks en hun kinderen zijn Albert Kooy (Koning Willem I College in Den Bosch) met Tom; Toine Smulders (Giga's Restaurant in Ellecom) met Charlotte; Jean-Jacques Menanteau (restaurant Excelsior, hotel de l'Europe in Amsterdam) met Wendel. De andere deelnemers zijn: Jelle Wagenaar (restaurant Het Seminar in Zenderen) met Casper; Theo van Rensch (restaurant De Boei in Enkhuizen) met Daan; Rob Blaauboer (restaurant La Sirène in Amsterdam) met Maarten.

Einde persbericht

Noot voor de redactie (