Gemeente Utrecht

WERKBEZOEK BURGMEESTER BROUWER-KORF AAN BREEDSTRAATBUURT: KIJKEN NAAR DE TOEKOMST

Burgemeester Brouwer-Korf brengt op woensdag 11 januari een werkbezoek aan de Binnenstad. De burgemeester brengt iedere maand een werkbezoek aan een van de tien Utrechtse wijken, waarbij openbare orde, veiligheid en leefbaarheid de centrale thema's zijn. In de binnenstad wandelt de burgemeester deze keer door de Breedstraatbuurt; een buurt waar de laatste jaren een hoop verbeterd is maar ook een gebied dat nog steeds extra aandacht behoeft én krijgt.

Het Van Asch van Wijkplein is de laatste jaren mooi opgeknapt, evenals het Nijntjepleintje. Rondwandelend praat de burgemeester met bewoners, wijkagent en jongerenwerk over de toch nog bestaande overlast door jongeren en door afwerkende tippelaarsters en wat eraan te doen valt.

"Ken je Buurt" is een initiatief van wijkbureau en de middelbare scholen om nieuwe scholieren kennis te laten maken met de buurt en vice versa. Scholieren geven zelf een toelichting op dit project en presenteren de posters die afgelopen jaar gemaakt zijn. Cumulus, de wijkwelzijnstichting, vertelt over de uitbreiding van het succesvolle project naar het Christelijk Gymnasium. Het project "Ken je buurt" was in 2004 genomineerd voor de Utrechtse Veiligheidsprijs en kreeg toen een eervolle vermelding.

Ondernemers in de Voorstraat hebben af en toe overlast van daklozen en verslaafden met name in de omgeving van de Sleep-inn en op de route van de Sleep-inn richting de Neude. Onlangs zijn er een aantal nieuwe ondernemers van start gegaan die gemotiveerd zijn om er iets moois van te maken. De burgemeester praat met ondernemers, Sleep-inn, stichting GOUD, straatnieuws, wijkagent en hulpverleners over oplossingen.

Programma werkbezoek:

14.00 uur: Verzamelen voor de deur bij IJssalon Venezia (Voorstraat 8) voor wandeling naar het van Asch van Wijcksplein

14.15 uur: Van Asch van Wijksplein, rondwandeling

14.55 uur: "Ken je buurt", Gregoriuscollege, Van Asch van Wijkskade 20

15.30 uur: Ondernemers Voorstraat/Neude, Sleep-inn, Jansveld 51

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sari Klatter, bestuurscommunicatie, 030-286 14 09.