Flevoland met eigen stand op vakantiebeurs

Aan het begin van 2006 vindt de aftrap plaats voor het vakantieseizoen op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs te Utrecht, voor het publiek geopend van 11 tot 15 januari. Flevoland zal ook dit jaar weer met een eigen stand vertegenwoordigd zijn op de Vakantiebeurs. De Flevolandse aanwezigheid is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen de provincie Flevoland en de Stichting De Gouden Cirkel, die de organisatie op zich genomen heeft.

De vakantiebeurs wordt jaarlijks gehouden. Flevoland zal op de Vakantiebeurs beschikken over een stand van 20 vierkante meter in hal 11, in de buurt van het paviljoen `Lekker Weg in Eigen Land'. Aan de presentatie wordt medewerking verleend door Flevolandse bedrijven, gemeenten en instellingen. De Flevolandstand is te vinden in hal 11, stand nummer F46.

Door het wegvallen van het Flevolands Bureau voor Toerisme (FBT) is de Flevolandse vertegenwoordiging op de Vakantiebeurs even onzeker geweest, maar om geen leemte te laten vallen heeft de provincie zelf het initiatief genomen om met een eigen stand te komen. Inmiddels zijn ook de voorbereidingen gestart voor een Flevolandse stand op Boot Düsseldorf en de Hiswa in Amsterdam.

Over de situatie die is ontstaan door het wegvallen van het FBT worden diverse toekomstmogelijkheden onderzocht op hun voor- en nadelen. Daarbij wordt overleg gevoerd met gemeenten, bedrijfsleven en betrokken instellingen. Vervolgens zal een besluit worden genomen.