Ingezonden persbericht


Rotterdam, 10 januari 2006

PERSBERICHT


---

MYA gaat op 'burgerinspectie' naar kernwapens

Al 40 jaar kernwapens in Volkel,Noord-Brabant

MoveYourAss presentator Johan gaat samen met vredesactivist Mark op 'burgerinspectie'. Mark, die al elf keer eerder op nachtelijke 'burgerinspectie' ging en tevens elf keer werd opgepakt, neemt Johan mee naar de Brabantse luchtbasis Volkel. Al sinds de jaren zestig worden op deze basis kernwapens opgeslagen. Toch heeft de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking zich duidelijk uitgesproken tegen kernwapens. Hoe eindigt Mark zijn twaalfde bezoek? Verder een reportage over prof voetballer en vluchteling Elvis die zijn droom werkelijkheid ziet worden. Eline pakt telefoonspam aan en tot slot neemt Ayberk een kijkje bij stichting Giving Back. MoveYourAss is woensdag 11 januari om 23:18 uur te zien op Nederland 3.

In het kader van de nucleaire taak van de Nederlandse krijgsmacht is er in het begin van de jaren zestig door de NAVO besloten dat er tientallen kernwapens moesten worden opgeslagen op luchtbasis Volkel. Het gaat om meerdere atoombommen die ieder acht keer sterker zijn dan de bom die op Hyroshima vielen. Deze kernwapens zullen tot ver in de 21 eeuw in Nederland gestationeerd blijven en deze worden bewaakt door een speciale Amerikaanse bewakingseenheid. MoveYourAss gaat op onderzoek uit.

Presentator Ayberk neemt een kijkje bij stichting Giving Back. Deze stichting helpt allochtone jongeren op weg met hun carrière door het aanstellen van een persoonlijke mentor zoals bijvoorbeeld advocaten of managers. Eline komt met een oplossing voor telefoonspam. Ook vuurt ze intieme vragen af op mensen op straat, dit wordt haar niet altijd in dank wordt afgenomen.

Elvis is tweeëntwintig-jarige prof voetballer bij eerste divisie club BV Veendam. Hij is afkomstig uit Burundi en is vijf jaar geleden gevlucht voor de rebellen die zijn familie uitmoordden. Na jarenlang aangenomen te hebben dat hij de enige overlevende was blijkt zijn zus toch nog te leven.


---

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

publicitieit@llink.nl

010-288 2288

MoveYourAss is woensdag om 23:18 uur te zien op Nederland 3.

MoveYourAss wordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM enwww.LLiNK.nl.

Bijlage(n):
Foto 1: Persfoto klein MYA 2 foto 1.jpg
Bijschrift: Protest luchtbasis Volkel

--
Met vriendelijke groet,

Daphne van der Vegt
Stagiaire Dierenwelzijn / Communicatie

LLiNK de nieuwe omroep
Lloydstraat 5
3024 EA Rotterdam
T: +31 (0)10 28 82 282
F: +31 (0)10 28 82 200
E: daphne@llink.nl
I: www.llink.nl

LLiNK, de kleinste omroep met de grootste idealen, maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensen- en dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt vanaf september 2005 uit op Nederland 3, Radio 1, 747AM en 3FM en www.llink.nl