Gemeente Heerhugowaard


Verhuizing noodlokalen

De gemeente verhuist 11 januari vier noodlokalen uit t Kruis naar Huygenwaard. Dit heeft gevolgen voor de verkeerssituatie.

Huygenwaard

De gemeente laat op woensdag 11 januari de vier noodlokalen bij de Familieschool in t Kruis verhuizen naar Huygenwaard aan de Middenweg. Dit heeft gevolgen voor de verkeerssituatie.

Scholengemeenschap Huygenwaard kampt de laatste jaren met ruimtegebrek, met de verhuizing wordt dat lokalentekort voorlopig opgelost. De Familieschool heeft de units niet meer nodig, omdat deze een aantal nieuwe permanente lokalen in gebruik neemt.

Op de verhuisdag wordt om 7.30 uur een kraan opgesteld op de Omring. De units worden in verband met de veiligheid pas opgeladen als de school al is begonnen en de kinderen binnen zijn.

De werkzaamheden kunnen gevolgen hebben voor het halen en brengen van de kinderen tussen de middag. De school zorgt zelf voor begeleiding van het verkeer.

De units worden vervolgens afgeladen bij Huygenwaard. De kraan komt op het gras te staan naast de versmalling van de Middenweg, vlak voor de kruising met de Zuidtangent. Hierdoor kan het verkeer worden opgehouden. Geprobeerd wordt om zoveel mogelijk te voorkomen dat het openbaar vervoer stagneert. Connexxion rijdt elk kwartier over deze route; het afladen wordt zoveel mogelijk daarop afgestemd. De gemeente raadt ander verkeer aan een alternatieve route te kiezen.

Het terrein bij Huygenwaard wordt de dagen ervoor geschikt gemaakt voor de plaatsing van de noodlokalen.

10-1-2006