Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 10 januari

* VERKEERSONGEVAL MET DODELIJKE AFLOOP
ROTTERDAM - Op rijksweg A15, noordbaan ter hoogte van de Welplaatweg richting Europoort, vond dinsdagmiddag een verkeersongeval plaats met dodelijke afloop. Twee vrachtwagens kwamen, om even voor half vier, met elkaar in botsing. Een tankwagen met afvalstoffen (trekker met oplegger) kreeg een klapband en botste achterop een vrachtwagen geladen met een container. De chauffeur van de tankwagen werd uit de cabine geslingerd en raakte ernstig gewond. Hij overleed korte later op de plaats van het ongeval. Medewerkers van de traumaheli hebben assistentie verleend. De noordbaan werd geheel afgesloten en van de zuidbaan één rijstrook. De chauffeur van de vrachtwagen met container bleef ongedeerd en er is geen lading op het wegdek terechtgekomen.

Uitgave maandag 9 januari

* POLITIE HOUDT MAN AAN NA HUISELIJK GEWELD

SPIJKENISSE - Een 37-jarige bewoner van het Karperveen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden voor huiselijk geweld. Rond half twee kwam de melding dat de 24-jarige vrouw van de verdachte uit de woning was gevlucht na mishandeld te zijn. Hierbij zou zijn geschopt. Politiemensen hielden de man bij de woning aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


* BROMFIETSCONTROLE
CAPELLE AAN DEN IJSSEL/ KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Tijdens een bromfietscontrole die zondag tussen twee uur 's middags en tien uur 's avonds in Capelle en Krimpen werd gehouden zijn in totaal vierenveertig bekeuringen uitgeschreven. Politiepersoneel controleerde in totaal 29 brom- en snorfietsen. Tevens werd met behulp van de lasergun de snelheid op de Hoofdweg gecontroleerd. Elf bestuurders kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid van hun brom- en/of snorfiets te hoog was en twee werden bekeurd omdat zij geen helm droegen. Verder werd er bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden met een gladde band, het rijden onder invloed van alcohol en het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur.


* MANNEN AANGEHOUDEN NA POGING INBRAAK
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zondagavond drie mannen aangehouden na een poging inbraak in een woning aan de Tijmdonk. Rond tien uur meldden getuigen dat een aantal mannen had geprobeerd in te breken in de woning. Zij waren vervolgens weggegaan in de richting van het Scherpgras. Politiepersoneel stelde een onderzoek in en hield twee mannen uit Spijkenisse (18 en 20 jaar oud) en een 19-jarige Rotterdammer in een portiek aan. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten.