Gemeente Zwolle

Subsidieafspraken rond welzijn, zorg, cultuur en sport

Datum uitgave: 10-01-2006

In de stad Zwolle zijn tal van organisaties actief op het gebied van welzijn, zorg, cultuur en sport. Ze leveren producten en diensten, die passen binnen het beleid van de gemeente Zwolle. Daarom worden er jaarlijks subsidie-uitvoeringsovereenkomsten vastgesteld tussen die organisaties en de gemeente. Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben 10 januari 2006 de eerste overeenkomsten vastgesteld. Het gaat onder meer om instellingen als de Vrijwilligerscentrale, het Anti Discriminatie Bureau Zwolle/Kampen, sportorganisaties, de Muzerie, de bibliotheek en het Stedelijk Museum Zwolle. Ook met de Stichting Welzijn Ouderen is een overeenkomst opgesteld.

Met andere organisaties wordt nog overlegd over de overeenkomsten van 2006. Voor de voortgang van hun activiteiten heeft dat geen gevolgen. Het merendeel van de resterende overeenkomsten wordt binnen enkele weken vastgesteld door het college.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Zwolle de subsidiesystematiek uitgebreid tegen het licht gehouden en op tal van punten verbeterd. In januari 2006 neemt de gemeenteraad een besluit over de nieuwe subsidieverordening. De commissie Welzijn heeft maandag 9 januari 2006 een positief oordeel over de nieuwe verordening uitgesproken. De uitvoeringsovereenkomsten zijn ook verbeterd, waarmee duidelijker afspraken zijn gemaakt tussen de gemeente en de organisaties.
Bron: afdeling Communicatie Datum van 10-01-2006 tot 16-01-2006