Gemeente Alkemade


Brandweer deelt prijzen uit

De Brandweer Alkemade heeft 10 januari 2006 een bezoek gebracht aan de familie Zevenhoven uit Roelofarendsveen. Niet om te blussen, maar om hen een prijs te overhandigen.

De prijs bestaat uit een geheel verzorgd weekendje Amsterdam voor twee personen en een bezoek aan het 'Huis van de Toekomst, Living Tomorrow'. De prijs werd verloot onder de mensen die in november 2005 hun huis lieten controleren op brandveiligheid door de brandweer.

De prijsvraag maakt onderdeel uit van de campagne 'Veilig gebruik van elektrische apparatuur' van de Stichting Nationale Brandpreventieweek. De campagne wijst mensen op de gevaren van elektrische apparatuur. Uit onderzoek blijkt namelijk dat eenderde deel van de woningbrandwonden veroorzaakt wordt door elektrische apparatuur. Naast radio- en tv-spots, bestond de campagne ook uit 'brandveiligheidsinspecties' die de brandweer overal in het land bij mensen thuis uitvoerde.

De brandweer lette daarbij op allerlei mogelijk brandgevaren in huis. De elektrische installatie, de bedrading, de was- en droogmachine, de afzuigkap, etc werden aan een kritisch onderzoek onderworpen. Alle mensen die zich meldden voor de inspecties maakten automatisch kans op een van de prijzen die aan deze actie waren gekoppeld. De prijzen worden ter beschikking gesteld door Rockwool, sponsor van de Nationale Brandpreventieweek.

Ook het huis van de familie Zevenhoven werd door de brandweer geïnspecteerd en naast een goed veiligheidsadvies leverde dat uiteindelijk ook een mooie prijs op. De familie Zevenhoven zal in het voorjaar 2006 afreizen naar Amsterdam om daar te genieten van een gezellig weekendje.