PERSBERICHT - 2006-01-10

Op het Lekker weg in eigen land paviljoen op de Utrechtse Vakantiebeurs

Themajaar Rembrandt400 officieel opengeslagen

Het toeristisch themajaar Rembrandt400 is dinsdag 10 januari officieel in Utrecht van start gegaan. Dat gebeurde op de Vakantiebeurs, waar algemeen directeur Hans van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen in het Lekker weg in eigen land paviljoen met enkele ferme stokslagen op de grond het Rembrandt-jaar open sloeg.

In de komende maanden zal uitgebreid worden herdacht dat de beroemdste schilder uit de Nederlandse Gouden Eeuw vier eeuwen terug werd geboren. Op het programma staan veel exposities, waarbij in een groot aantal gevallen werken van Rembrandt te zien zijn, die al eeuwenlang in het buitenland verblijven. De meeste tentoonstellingen zijn te bezoeken in Amsterdam en Leiden.

Bezoekers
De Stichting Rembrand400 verwacht niet minder dan 1,5 miljoen museumbezoeken door ongeveer 900.000 bezoekers. De helft daarvan komt uit het binnenland. Een groot deel van de buitenlandse bezoekers komt specifiek naar ons land voor de Rembrandt-manifestaties.

Levende Nachtwacht
De openingssessie van het Rembrandt400-jaar ging gepaard met het optreden van een theatergroep, die Rembrandts Nachtwacht in drie dimensies liet zien. Daarnaast introduceerde het NBTC tijdens de bijeenkomst op de Vakantiebeurs ook de totaal gerestylde site www.lekkerweg.nl. Dat is de Nederlandstalige versie van de internationale site www.holland.com.

Lees ook: Lekker weg in eigen land met Rembrandt Foto: Pevry Press te Voorburg