PERSBERICHT - 2006-01-11

Met één druk op de knop accommodaties en excursies boeken bij de boer

Nieuwe website plattelanstoerisme binnenkort on-line

Op de Vakantiebeurs in Utrecht is het startsein gegeven voor het ontwikkelen van een nieuwe website Boer zoekt Gast. Consumenten kunnen online en realtime (direct te boeken) agrarische accommodaties en excursies boeken en betalen. Gedeputeerde Hans Schipper (Economie, Recreatie en Toerisme) ontving uit handen van een Westfriese Boer de eerste overnachting.

Boer zoekt Gast is een gezamenlijk project van de regio VVVs Kop van Noord-Holland en Schiereiland Noord-Holland dat met steun van de provincie wordt gerealiseerd.

Beter toegankelijk
Doel is een verbetering van de toegankelijkheid van het toeristisch aanbod op het platteland. Dat aanbod is op dit moment verspreid, moeilijk vindbaar en niet direct te boeken via internet. Het project draagt er zorg voor dat deze informatie gebundeld en beter ontsloten wordt.

Zomer 2006
Op de website kunt u vanaf de zomer van 2006 informatie vinden van Boerenkamers, boerencampings, te bezoeken bedrijven, excursiemogelijkheden, restaurants met streekeigen producten, aanbieders van vermaak (bijvoorbeeld klompgolven ), groepsuitjes, kleinere musea, boot/fietsverhuur en educatie. Al deze accommodaties en activiteiten zijn dan online te boeken binnen de regio Schiereiland Noord-Holland, het werkgebied van de beide noordelijke regio VVVs.

Duuraaam toerisme
Plattelandstoerisme wordt steeds belangrijker. Het is een van de voorbeelden van duurzaam toerisme waarbij behoud van landschap, cultuur, natuur en van sociale en economische waarden een rol speelt. Een belangrijke doelgroep is de groeiende seniorenmarkt die met name op zoek is naar nieuwe belevingen, rust, natuur en cultuur. Andere doelgroepen zoals gezinnen en Zuid-Europeanen die op zoek zijn naar authentieke overnachtingplaatsen, worden ook aangesproken.

Uitwisseling
De website Boer zoekt Gast is online vanaf deze zomer en wordt ook ontsloten via zowel een agrarische ingang als via de sites van Toerisme Noord-Holland en de regio VVV's. Tevens wordt een uitwisseling mogelijk met diverse andere sites en systemen zoals het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen en VVV Nederland.

Noot voor de redactie (