Eemland noord, 10.40 uur

Utrecht, 11-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland noord

Aangehouden inbreker bekent ook overvallen

BAARN Op maandag 2 januari meldde zich bij de rechercheurs van Eemland noord een 23-jarige man uit Hoofddorp die bekende meerdere misdrijven te hebben gepleegd in 2005.

De man werd door het inbrakenteam gezocht voor een door hem gepleegde woninginbraak op de Prunuslaan in Soest. Tijdens het verhoor bekende de man nog twee diefstallen te hebben gepleegd in Soest en Baarn en verantwoordelijk te zijn geweest voor de heling van en fraude met een gestolen betaalpas in Haarlem. De inbraak en de diefstallen pleegde de verdachte in de periode tussen oktober en december 2005 en de buit betrof mobiele telefoons.

Daarnaast bekende de man meerdere overvallen in Soest, Amersfoort, Hoofddorp en Haarlem te hebben gepleegd.

In Soest beroofde hij op vrijdag 8 april 2005 een pizzeria op de Steenhoffstraat. Hij maakte hierbij, onder bedreiging van een wapen, een aanzienlijk geldbedrag buit. In de gemeente Amersfoort was hij in dezelfde maand verantwoordelijk voor de overvallen op een videotheek aan de Liendertseweg , een cafetaria op de Meridiaan en een pizzeria op het Prinses Julianaplein. Het geld dat de verdachte buit maakte ging op aan gokken.

Bij de overvallen in Hoofddorp en Haarlem, die hij pleegde in mei en oktober, waren diverse winkels en horecagelegenheden het doelwit van de verdachte.

De man is op donderdag 5 januari voorgeleid bij justitie en blijft in voorlopige hechtenis. De politie zet het onderzoek voort.