Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht, 11-01-2006 o Nieuwsberichten district Heuvelrug

Politie waarschuwt voor verkoper van lappen stof

DRIEBERGEN/DOORN Met regelmaat krijgt de politie meldingen van een nog onbekende man die in de omgeving van met name Driebergen en Doorn enkele lappen stof probeert te verkopen. Hij spreekt vanuit zijn auto (een Mercedes) oudere mensen aan en zegt dan dat hij goedkoop enkele lappen stof kan aanbieden. De man zegt vaak dat hij dan niet helemaal naar Zwitserland hoeft te rijden om ze daar te verkopen.

Als de mensen interesse tonen, probeert de verkoper bij hen thuis stoffen te slijten. Regelmatig weet hij aardige geldbedragen los te praten in ruil voor enkele lappen stof.

De politie adviseert om niet met deze man in gesprek te gaan en bij een dergelijke verdachte situatie direct het signalement en kenteken van de auto door te geven.

Teveel op

RHENEN In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 01.40 uur werd een 34-jarige automobilist uit Druten op de Cuneraweg gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 450 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Inbreker aangehouden

DOORN In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 januari werd een inbreker op heterdaad aangehouden.

Rond 02.10 uur kreeg de politie de melding dat een vermoedelijke inbreker zich in een pand aan de Jacob van Ruysdaellaan bevond. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen de inbreker inderdaad in het pand aan. De verdachte, een 18-jarige man uit Zeist, werd aangehouden. Hij bleek een raam van het pand te hebben opengebroken en had meerdere deuren en kasten in het pand geforceerd. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten.

Fietsverlichtingscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 10 januari van 19.30 uur tot 20.30 uur op de Muurzwaluw / Waterzwaluw een fietsverlichtingscontrole gehouden. Tien fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Verkeerscontrole

RHENEN De politie heeft op dinsdag 10 januari van 14.00 uur tot 15.30 uur een verkeerscontrole op de Grebbeweg gehouden. Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor een gladde band, niet werkende achterrem bij bromfiets, geen autogordel, geen rijbewijs en een verlopen APK.

Jongetje gewond bij aanrijding

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 10 januari raakte een fietsertje gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.10 uur reed een 7-jarig jongetje uit Wijk bij Duurstede op de Karolingerweg vanaf een uitrit van de garageboxen plotseling de weg op. Op dat moment reed een 37-jarige automobiliste uit Wijk bij Duurstede over de Karolingerweg. Het jongetje zag geen kans de auto te ontwijken en botste tegen de zijkant. Daardoor kwam hij ten val en liep verwondingen aan zijn gezicht op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 10 januari van 15.15 uur tot 16.15 uur een verkeerscontrole op de Grote Beer gehouden. Daarbij werden 21 bekeuringen uitgeschreven: 19 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het niet handenvrij bellen en 1 voor het op straat gooien van afval.