Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 11-01-2006 o Nieuwsberichten district Binnensticht

Inbrekers mishandelen bewoner

BOSCH EN DUIN Op dinsdag 10 januari moest een man in het ziekenhuis worden behandeld, nadat hij door inbrekers was mishandeld.

Rond 20.30 uur bevond een bewoner (leeftijd nog onbekend) zich in zijn woning aan de Taveernelaan. Achter zijn woning bevond zich een tweede woning, waarvan de man het inbraakalarm af hoorde gaan. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat vier inbrekers uit de woning kwamen. Het viertal viel hem aan en mishandelde de Bosch en Duiner, waarna zij er vandoor gingen.

Het slachtoffer liep onder andere letsel aan zijn hoofd op en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Meerdere politie-eenheden, waaronder twee hondengeleiders en twee motorrijders, stelden een onderzoek in de omgeving van de Taveernelaan in, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Het viertal had nog geen kans gezien iets uit de woning weg te nemen.

De politie verzoekt mensen die op dinsdagavond 10 januari iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Taveernelaan, contact op te nemen met de recherche van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Roodlichtcontrole

DE BILT De politie heeft op dinsdag 10 januari een roodlichtcontrole gehouden.

De controle vond van 09.15 uur tot 11.00 uur plaats op de Biltse Rading. Van de 206 gecontroleerde voertuigen, reden er negen door het rode verkeerslicht. Zij werden bekeurd.

Inbreker ontkomt

ZEIST In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 12 januari wist een inbreker te ontkomen.

Rond 03.50 uur zag een bewoner van de Prinses Marijkelaan dat een man zich verdacht ophield bij de winkels aldaar. Hij zag dat de man bij meerdere winkels probeerde in te breken. De getuige belde de politie.

Politiemensen die ter plaatse kwamen, zagen de verdachte uit het magazijn van een winkel komen en hard wegrennen. Zij gingen achter de verdachte aan, maar hij wist te ontkomen. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse, maar ondanks een uitgebreid onderzoek in de omgeving, werd de verdachte niet meer aangetroffen. Hij bleek inderdaad bij meerdere winkels te hebben gepoogd in te breken, bij één van de winkels was dit gelukt. Hij werd kennelijk gestoord door de komst van de politie en had nog geen kans gezien iets te stelen.

Man vraagt geld voor zieke vrouw

DE BILT In de gemeente De Bilt is de afgelopen week een man actief geweest, die bij oudere mensen aanbelde en om geld vroeg voor zijn zieke vrouw.

Voor zover op dit moment bij de politie bekend, heeft hij met dit praatje nog geen geld van mensen weten af te troggelen. Toch vraagt de politie alert te zijn op deze man en bij een dergelijk voorval direct te bellen. De man is de afgelopen tijd actief geweest op onder meer de Hertenlaan en St. Hubertuslaan.

Het betreft een man met bol gezicht, plm. 1.75 m. en 40-45 jaar. Hij droeg soms een muts en had een fiets bij zich. Ook wanneer mensen in de afgelopen weken nog niet hierover de politie gebeld hebben, vraagt de politie dit alsnog te doen via 0900-8844 (vragen naar wijkteam de Bilt).