Fontys


Jerry Aarts wint Fontys Kennisprijs 2006
Jerry Aarts (39), hogeschooldocent aan Fontys Hogeschool Financieel Management heeft de Fontys Kennisprijs 2006 gewonnen. Hij ontving de prijs, een beeldje en een cheque ter waarde van vijfduizend euro, vanmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst uit handen van Fontysbestuursvoorzitter Norbert Verbraak.

De jury roemt de in Gilze woonachtige Aarts om de manier waarop hij het beroepenveld voor zijn studenten ontsluit. Zo schreef hij een veel gebruikt opleidingsboek, hij publiceerde in diverse vakbladen en hij is hoofdredacteur van De Hypotheekadviseur. Ook is hij de initiator van het Kenniscentrum Financiele Planning, een samenwerking tussen Fontys Hogeschool Financieel Management en Fontys Hogeschool Management, Economie en Recht.

De tweede prijs, een bedrag van EUR2000,-, ging naar Fred Holtkamp (43) uit Veldhoven. Holtkamp, opleidingscoördinator bij Fontys Hogeschool Werktuigbouwkunde, is volgens de jury een echte kennisbruggenbouwer, in dit geval naar de orthopedische wereld. Hij publiceert actief en is medeverantwoordelijk voor het opzetten van opleidingen. Ook is hij bestuurder van de ISPO, de International Society for Prothetics and Orthetics.

De derde prijs, een bedrag van EUR1000,-, is gewonnen door docent Roald van der Vliet (33) uit Best. Hij organiseerde een symposium over de invloed van krachttraining op de prestaties van korte afstandzwemmers en publiceerde hierover. Van der Vliet heeft hiermee zowel organisaties uit de praktijk, waaronder de KNZB, als internationale wetenschappers aan Fontys verbonden en heeft bijgedragen aan een goede profilering van Fontys Sporthogeschool.

De Fontys Kennisprijs werd vorig jaar ingesteld voor Fontysmedewerkers die een bijdrage hebben geleverd aan de profilering van Fontys als kennisinstelling. Het is de bedoeling dat de prijs wordt besteed aan een door de winnaar te selecteren kennisprofileringsdoel binnen Fontys. Dit jaar waren er zeven medewerkers voor de prijs genomineerd. De jury bestond uit Bas Levering (Lector Fontys Hogeschool Pedagogiek) Ad Paulissen (lid beleidsstaf Fontys Hogescholen) en Joeri van Steenhoven (oprichter en secretaris van de Stichting Nederland Kennisland).