Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 januari 2006

Bedreiging

Verdachte aangehouden

Hengelo

Op dinsdag 10 januari werd door de politie een 17 jarige Hengeloër in zijn woning aangehouden wegens bedreiging. De verdachte zou zich schuldig hebben gemaakt aan het bedreigen van een bekende van hem, een 54 jarige man uit Hengelo. Deze bedreiging vond plaats op 7 november op de Marskant in Hengelo. De 54 jarige fietste daar en werd door de verdachte uitgescholden en met een mes bedreigd. De 54 jarige is daarop onmiddellijk weggefietst uit angst voor de verdachte en deed aangifte bij de politie. De verdachte kon na verhoor het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (05-141763)

Man met mes aangehouden

Tijdens controle treft politie een mes bij de verdachte aan

Hengelo

Op dinsdag 10 januari zag de politie een 22 jarige Hengeloër op de Markt in Hengelo. De agenten controleerden de 22 jarige, vanwege een vermoeden dat hij een mes bij zich zou dragen. Dit vermoeden werd bevestigd toen de 22 jarige een broodmes onder zijn kleding vandaan haalde. De politie hield daarop de verdachte aan wegens verboden wapenbezit en nam het mes in beslag. Na verhoor werd de verdachte tevens aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij op 6 januari in de binnenstad van Hengelo. Daarbij zou de verdachte met een mes hebben gedreigd en klappen hebben uitgedeeld. Voor deze bedreiging is de verdachte in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-004415/06-002446)

Fietsster zwaar gewond

Fietsster aangereden door auto, nadat zij geen voorrang had verleend

Enschede

Op dinsdag 10 januari vond om08.30 uur een ernstige aanrijding plaats op de kruising Hoge Bothofstraat/Oliemolensingel. Een 61 jarige Enschedese vrouw fietste op de Hoge Bothofstraat en reed genoemde kruising op. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 20 jarige Enschedese automobiliste, die over de Oliemolensingel van links naderde. Bij de aanrijding die volgde raakte de 61 jarige zwaar gewond. Zij is naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (06-004123)

Winkeldiefstal

Politie houdt twee verdachten aan en neemt grote hoeveelheid gestolen waar in beslag

Enschede

Op dinsdag 10 januari om 16.45 uur zagen surveillerende agenten bij een winkel op het HJ van Heekplein in Enschede een beveiligingsmedewerker aldaar op de uitkijk staan. Tijdens een praatje met deze man kwam een bericht via de portofoon dat een andere beveiligingsmedewerker twee mannen had betrapt, die goederen onder de kleding verstopten. Bij het verlaten van de winkel kon de politie de twee verdachten aanhouden. In de kleding waren meerdere goederen, voornamelijk parfums, verstopt. Tijdens een daarna ingesteld onderzoek naar de auto van de verdachten, trof de politie deze auto aan op de Ledeboerstraat. In de auto werden twee boodschappen tassen vol met cosmeticaproducten, vermoedelijk afkomstig van diefstal, aangetroffen. De beide verdachten, een 41 jarige man uit Assen en een 30 jarige man uit Aalden zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (06-004436)

Vernieling

Verdachte vernielt ruit en wordt aangehouden

Enschede

Op woensdag 11 januari werd om 01.00 uur een vernieling gemeld aan de Molenstraat in Enschede. Een 34 jarige Enschedeër had bij een pand aan genoemde straat een ruit vernield. De verdachte verkeerde onder invloed en de politie hield de man aan. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (06-004558)

Beroving met geweld

Man gewond na schermutseling bij beroving

Enschede

Op dinsdag 10 januari deed een 36 jarige Enschedeër aangifte van poging diefstal met geweld. De diefstal vond plaats op zondag 8 januari omstreeks 18.15 uur. De aangever liep op genoemd tijdstip over het trottoir van de Snelliusstraat in de richting van de Lipperkerkstraat in Enschede toen hij van achteren werd aangevallen door een drietal knapen. De 36 jarige kwam daarbij te vallen en werd meerdere keren door zijn belagers geschopt. Een van de belagers had het over zijn portemonnee, waarop de 36 jarige hard is gaan schreeuwen. Zijn belagers gingen er toen vandoor, zonder de portemonnee buit te hebben gemaakt. Van de daders is alleen bekend dat het drie knapen zijn van ongeveer 18 jaar oud en van buitenlandse, mogelijk Noordafrikaanse komaf. De 36 jarige liep bij de schermutselingen verwondingen op waarvoor hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-004249)

Gevaarlijke medicijnen verloren

Tas met levensgevaarlijke medicijnen verloren

Enschede

Op woensdag 11 januari doet een 30 jarige vrouw uit Enschede melding van vermissing van een tas met gevaarlijke medicijnen. De tas is vermoedelijk op dinsdag 10 januari zoek geraakt. De vrouw weet niet hoe de tas is verdwenen. De tas met medicijnen stond in haar niet afgesloten auto in de omgeving van het winkelcentrum Helmerhoek in Enschede. Het betreft medicatie die zeer gevaarlijk en bij hoge dosering zelfs dodelijk kan zijn. De medicijnen zijn verpakt in een blauwe plastic apothekerstas. De politie verzoekt de eventuele vinder de tas af te geven bij een apotheek of politiebureau. (06-004639)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --