Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 11-01-2006 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Drie mannen zijn maandag 9 januari in een woning aan de Aleida van Culemborgstraat aangehouden, omdat in de woning een hennepkwekerij aanwezig was. Later meldde nog een vierde verdachte zich aan het politiebureau.

De politie had informatie binnengekregen dat in de woning wiet geteeld zou worden. Na onderzoek bleek dat op de zolderverdieping 156 planten stonden. Ook alle apparatuur die in een kwekerij thuis hoort werd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten, een 32-jarige IJsselsteiner en 32-, 26- en 23-jarige Utrechters, zijn verhoord over hun betrokkenheid.

Verkeersongeval

NIEUWEGEIN Een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Nieuwegein is gewond geraakt bij een ongeval met een personenauto.

De jongen reed omstreeks 18.05 uur over de Hollandhaven en werd geschept door een 25-jarige automobilist uit Zeist. Hij had pijn aan zijn rug en is met de ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd en daarom onderzoekt de politie het ongeval.

Controles

NIEUWEGEIN - Zeventien fietsers kregen dinsdagavond een bekeuring omdat zij geen verlichting op hun fiets hadden. De politie hield omstreeks 21.00 uur een controle op de Noordstedeweg en reikte ook nog vier bekeuringen uit aan automobilisten die een gesloten verklaring negeerden.

Val door gladheid

NIEUWEGEIN - Een 42-jarige vrouw uit IJsselstein raakte dinsdagmorgen op de Nedereindseweg gewond nadat zij met haar scooter onderuit was gegaan. Omstreeks 07.30 uur werd de politie ingeschakeld door een getuige, die de vrouw om hulp had horen roepen. De getuige die langs fietste, trof de vrouw in de berm aan. De vrouw had pijn in haar rug en borst en is met de ambulance naar het St. Antoniusziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk is de vrouw onderuit gegaan door gladheid rondom de plas.