Politie Groningen

Persberichten woensdag 11 januari 2006

provincie Groningen, 11-01-2006

Finsterwolde: man aangehouden na brandstichting caravan

De politie heeft dinsdagmiddag een 33-jarige man uit Finsterwolde aangehouden voor brandstichting. De politie en brandweer werden gestuurd naar een caravanbrand achter een woning aan de H.R. Remmersweg. De brandweer wist de brand in de caravan snel te blussen. De politie kon op aanwijzing van de 51-jarige bewoner de verdachte inrekenen. De man had volgens eigen zeggen de caravan in brand gestoken. Hij werd ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie houdt dealers en verslaafden aan

De politie heeft dinsdagavond een 44-jarige vrouw uit Leer (D), een 42-jarige vrouw uit Groningen en een 54-jarige man uit Groningen, allen gebruikers van verdovende middelen, aangehouden voor de Opiumwet. Politieagenten zagen dat beide vrouwen en de man in de omgeving van de Frans van Mierisstraat verdovende middelen kochten van een 42-jarige vrouw uit Groningen. Bij de Duitse trof de politie een kleine hoeveelheid cocaïne aan. De twee andere verslaafden bleken ook cocaïne van de vrouw te hebben gekocht. De vrouwelijke dealer ging na de drugstransacties haar woning in de Frans van Mierisstraat binnen. Daar werd zij, evenals een 47-jarige man uit Groningen, aangehouden voor de Opiumwet. Op het bed van de 47-jarige trof de politie een hoeveelheid cocaïne aan. Op aanwijzing van de verdachten trof de politie ruim 100 bolletjes cocaïne en heroïne aan. Daarnaast nam de politie een hoeveelheid geld, mobiele telefoons en grammenwegers in beslag. Beide verdachten werden ingesloten. De drie verslaafden mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: snelle rijder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft dinsdagavond op de Julianaweg het rijbewijs van een 42-jarige man uit Groningen ingevorderd. De Stadjer reed met 178 km/uur over de Julianaweg, terwijl op dat weggedeelte een maximumsnelheid geldt van 100 km/uur. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: echtpaar tankt zonder te betalen

De politie heeft dinsdagnacht op de Esdoornlaan een 25-jarige man uit Groningen en zijn 20-jarige echtgenote aangehouden voor diefstal en verduistering. Het echtpaar had dinsdagavond bij een tankstation aan de Europaweg getankt, maar waren zij zonder te betalen doorgereden. Het stel had geldgebrek als reden voor de verduistering opgegeven. Beiden mochten na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: piepende banden verraden alcomobilist

De politie heeft dinsdagnacht op De Laan een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer kwam met piepende banden De Laan oprijden. Hij had pech dat juist daar twee politieagenten liepen. Zij controleerden de automobilist. Een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg daarom een rijverbod van vier uren opgelegd. De man moest ook nog een openstaande boete van ruim 80 euro betalen. Hij betaalde de boete en mocht daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Er volgen nog meer berichten.