Siemens

Persbericht

0601.731

Den Haag, woensdag 11 januari 2006

Microsoft en Siemens gaan expertisecentrum openen voor MES-software in Genua

Microsoft en Siemens hebben de oprichting bekend gemaakt van een gemeenschappelijk Europees expertisecentrum voor Manufacturing Execution Systems (MES). Het centrum wordt begin 2006 geopend in de Italiaanse stad Genua. Afnemers en partners kunnen hier terecht met al hun vragen over MES-technologie. Het gaat hierbij om alle huidige Simatic IT-oplossingen en om de Microsoft en Siemens technologie die hierin worden toegepast.

De leiding van het nieuwe centrum is in handen van Microsoft en Siemens. Daarnaast zal men op verschillende niveaus samenwerken met de universiteit van Genua. Aanvullend op het tonen van life-applicaties en demonstraties van geïntegreerde Simatic IT- en Microsoft-toepassingen gaat het MES-centrum seminars en workshops houden, die door Microsoft en Siemens worden georganiseerd. Hierin kunnen deelnemers kennis nemen van de eigenschappen en kenmerken die de geïntegreerde Microsoft- en Simatic IT-technologie bieden. Voorbeelden hiervan zijn het volgen van de planning en de voortgang in de productie, het beheer van machines en andere productiemiddelen, het verloop van werkzaamheden en alle andere informatie die vanaf de werkvloer komt of erheen gaat.

Deelnemers kunnen zich door workshops bekwamen in de mogelijkheden van de architectuur op de werkvloer. Onderwerpen hierbij zijn het onderkennen van ontwikkelingen, het gebruik maken van de beschikbare capaciteit en de mogelijkheden om de capaciteit op een andere schaalgrootte uit te voeren. Belangrijke punten zijn ook het verhogen van de beschikbaarheid van installaties waarbij de consistentie ten aanzien van de productie verzekerd is, de openheid ten aanzien van informatie over systemen c.q. voor systemen, de mogelijkheden van integratie en de wijze hoe tot een robuuste applicatie met een hoge beschikbaarheid te komen.

Microsoft en Siemens gaan het nieuwe centrum ook gebruiken om de toepassing van bestaande standaards, zoals ISA-95, te bevorderen. Verder komt er aandacht voor de ontwikkeling en het introduceren van nieuwe standaards om in alle takken van de productie-industrie meer efficiëntie te creëren. Siemens heeft hiertoe het softwarepakket Simatic IT uitgebreid met de mogelijkheid om de Microsoft Windows SharePoint Portal Server 2003 en de Microsoft SQL Server 2005 te integreren. Verder zal de Microsoft BizTalk Server 2006 een bijdrage leveren om de openheid en de flexibiliteit van het Simatic IT productenpallet van Siemens te vergroten. Hierdoor kunnen de producenten op een eenvoudige wijze hun eigen ERP/MRP-systeem naadloos integreren met het Siemens MES-systeem Simatic IT.

Microsoft is in sterke mate geëngageerd om alleen excellente producten en systemen te promoten aan zijn klanten. De oprichting van dit MES-expertisecentrum is hiervan een duidelijk voorbeeld. De samenwerking met Siemens en andere partners vormt een bijdrage aan de software voor afnemers in de productie-omgeving. Deze software stelt gebruikers in staat om hun bedrijf op de meest efficiënte wijze te automatiseren, waarbij recht gedaan wordt aan één van de meest complexe en bedrijfkritische IT-omgevingen in het productieproces, verklaarde Lorenzo Pengo, algemeen directeur van Manufacturing Industries EMEA bij Microsoft.

Siemens als een wereldwijd vooraanstaande fabrikant in de automatisering levert afnemers producten en oplossingen, die een belangrijke bijdrage vormen in de winstgevendheid van de productie. Via het MES-expertisecentrum zullen partners, Microsoft en Siemens ondersteuning leveren aan hun afnemers die gebruik willen maken van de nieuwste MES-technologie en de mogelijkheid om hun productieproces verder te optimaliseren. Het MES-expertisecentrum wordt een unieke locatie, waarmee wij op een efficiënte manier tegemoet komen aan de huidige vraag van onze afnemers. Het is een duidelijk antwoord op alle probleemstellingen die bij geavanceerde MES-applicaties naar voren komen, zowel vanuit de technologische hoek als vanuit de applicatie-omgeving gaf Giorgio Cuttia, algemeen directeur voor MES-toepassingen bij Siemens, als toelichting.

De workshops en bijeenkomsten die georganiseerd worden door het MES expertisecentrum staan ook open voor de universiteit van Genua, leden van de lokale overheid en andere partners die een bijdrage hebben geleverd aan het centrum en hun interesse tonen in de kennisvorming en de verdere ontwikkeling van MES en aanverwante technologieën.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Ron van den Broek, Siemens Industry
Tel: (070) 333 3384
E-mail: ron-vanden.broek@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Quick links
Kopen bij Siemens
Financieren bij Siemens
Verkopen aan Siemens
Publicaties

10-1-2006 © Siemens Nederland N.V.