Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 11 januari 2006

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de unit Handhaving en Vergunningen.

Arica 41, dakkapel voorzijde aanbrengen.


2^e Octaviolaan 47, dakopbouw bouwen.

Hovenbuurt, 256 appartementen bouwen.

Mahlerstraat 9, dakkapellen aanbrengen.

Da Costasingel/ Slotlaan, 120 woningen bouwen.

Kopspoor 38, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Schollevaar diverse locaties, 3 voetbruggen bouwen.

Pallieterburg 31, dakkapel voorzijde aanbrengen.

s-Gravenpark 13, woning bouwen.

Ernst Barlachrade 1, dakkapel aanbrengen.

Barbizonlaan/Roer, 81 appartementen bouwen.

TER INZAGE

Onderstaand plan ligt ter inzage in verband met een vrijstellingsprocedure.

Bermweg 150, woning achterzijde uitbreiden.

Aan de genoemde bouwaanvraag kan worden meegewerkt door vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het rechtsgeldige bestemmingsplan door toepassing van artikel 50, lid 6 van de Woningwet. In verband met de vrijstellingsprocedure ligt deze aanvraag met bijbehorende tekeningen met ingang van donderdag 12 januari 2006 gedurende zes weken op werkdagen ter inzage.

Gedurende de aangegeven periode is iedereen bevoegd zienswijzen in te brengen tegen de voor het bouwplan van toepassing zijnde procedure.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 20 december 2005:

Essebaan 50, kantoorpand uitbreiden.

Alkenlaan 26, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Roos van Dekama Erf 46, dakkapel voorzijde aanbrengen.

Talingstraat 10, voorgevel veranderen.

Verzenddatum 22 december 2005:

Windmolen 11, dakkapellen aanbrengen.

Verzenddatum 23 december 2005:

Bermweg 46, dakkapel voorzijde vergroten.

Arend Brinkmanrede 17, dakkapellen aanbrengen.

Verzenddatum 28 december 2005:

Gerard Doustraat 22, dakopbouw bouwen.

Verzenddatum 29 december 2005:

Prins Constantijnweg 2, tijdelijk plaatsen polikliniekruimte in patio.

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen zes weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

NIEUWE MARKTVERORDENING PER 1 JANUARI 2006

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 19 december 2005 de Verordening op de warenmarkten voor de gemeente Capelle aan den IJssel 2006 (Marktverordening

2006) heeft vastgesteld. In de Marktverordening staan regels, geboden en verboden die zorgen voor een ordelijk verloop van de markt. De nieuwe Marktverordening vervangt de Marktverordening 2001en treedt op
1 januari 2006 in werking.

Aantal nieuwe regels

Naast enkele technische wijzigingen worden in de Marktverordening 2006 op geheel andere wijze vaste standplaatsen toegewezen. Het jarenlang staan op een wachtlijst is geen criterium meer voor de toewijzing van een vaste standplaats. Kwaliteit van geleverde waren en service, klantvriendelijkheid en dergelijke zijn criteria die de in te stellen selectiecommissie zal hanteren om nieuwe kandidaten te werven en selecteren voor opengevallen plaatsen op de markt. Om de kwaliteit van de markt te bewaken wordt de wachtlijst per 1 januari 2007 afgeschaft. Vanaf het moment van het vaststellen van deze verordening worden geen namen meer aan de wachtlijst toegevoegd. Verder worden standwerkersplaatsen toegewezen door een loting die plaats heeft op de dinsdagmiddag voorafgaand aan de marktdag. Om te voorkomen dat meerdere standwerkers zich in de ochtend aanmelden en onverrichterzake naar huis moeten keren, wordt vanaf heden gewerkt met deze loting vooraf. Tot de dinsdag voorafgaand aan de marktdag kan men zich aanmelden voor deze loting. Om de variëteit op de markt zoveel mogelijk recht te doen, is bepaald dat een standwerker slechts eenmaal in de drie weken met zijn artikel op de markt mag verschijnen.

Wanneer u de Marktverordening 2006 en de toelichting daarop wilt nalezen, dan kunt u hem vinden op
www.ondernemen.capelleaandenijssel.nl (zie de rubriek Ondernemersloket onder Formulieren).

VESTIGINGSBELEID BRANDSTOFVERKOOPPUNTEN

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 19 december 2005 het gemeentelijke beleid ten aanzien van brandstofverkooppunten heeft vastgesteld.

De verkoop van benzine, diesel en autogas is een aparte vorm van detailhandel met heel eigen kenmerken. Het gaat om handel in brand- en explosiegevaarlijke stoffen, die daarom niet overal in de gemeente plaats kan vinden. In de milieuwetgeving zijn specifieke eisen gesteld aan de verkoop van brandstoffen in het algemeen en LPG in het bijzonder. Externe veiligheid speelt hierbij een grote rol. Denk daarbij aan de afstand tot bebouwing en aan de bevoorradingsroutes. Ook spelen verkeersaspecten een grote rol. Een vestigingsbeleid is daarom gewenst.

In het vestigingsbeleid is ook gekeken naar de belangen van pomphouders en consumenten. De pomphouders hebben onder meer belang bij een goede locatie en beperking van de concurrentie. De consument heeft belang bij een product met een concurrerende prijs, dat in de buurt kan worden verkregen. Daarnaast is de kwaliteit van de geboden service (openingstijden, shop, wasstraat) voor de consument van belang.

Wanneer u deze nota Gemeentelijk beleid brandstofverkooppunten wilt nalezen, dan kunt u hem vinden op
www.ondernemen.capelleaandenijssel.nl (zie de rubriek Ondernemersloket onder Formulieren).

WORMERHOEK

Het college maakt bekend dat een verzoek om bouwvergunning is ontvangen voor de bouw van twee woontorens met totaal 176 appartementen aan de Wormerhoek (10-12). Aangezien het bouwplan niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Oostgaarde 1999 dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de

Ruimtelijke Ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 december 2005 besloten hieraan mee te werken.

Ter inzage

De stukken die hierop betrekking hebben, te weten de (bouw-)aanvraag, de ruimtelijke onderbouwing en het concept-vrijstellingsbesluit liggen van 12 januari tot en met 8 februari 2006 voor iedereen ter inzage bij het Informatiecentrum. Van 12 januari tot en met 8 februari 2006 kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze over de (bouw-)aanvraag, de ruimtelijke onderbouwing en het concept-vrijstellingsbesluit kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 18 januari 2006 zal van 19.30 tot 21.30 uur een inloopbijeenkomst plaatsvinden in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Doel van de bijeenkomst is u te informeren over het bouwplan en de te volgen procedure. U kunt gedurende de aangegeven tijd binnenlopen en kennis nemen van de plannen. Tijdens de bijeenkomst kunt u de stukken met inbegrip van de ruimtelijke onderbouwing inzien. Daarnaast wordt doorlopend een 3D-presentatie vertoond. Er zijn verschillende personen aanwezig aan wie u vragen kunt stellen over de bouwplannen en de procedure.

INVALIDENPARKEERPLAATSEN

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor de onderstaande motorvoertuigen.

Verzenddatum 4 januari 2006 (datum besluit 30 december 2005): kentekennummer TN-23-PD voor mevrouw W.A. Kradolfer-Gloudie (passagier) nabij de woning aan het Breedspoor 93 in Capelle aan den IJssel;

Verzenddatum 4 januari 2006 (datum besluit 30 december 2005):

kentekennummer LR-SP-71 voor mevrouw G. Snoei-van Meijeren (bestuurder) nabij de woning aan de Olivier van Noortstraat 2 in Capelle aan den IJssel.

Bovengenoemde besluiten, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening(en), liggen vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

BELASTINGVERORDENINGEN 2006

Het college maakt bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 december 2005 de volgende verordeningen heeft vastgesteld:

nummer

86/b-I

Verordening onroerende-zaakbelastingen 2006;

nummer

86/b-II

Verordening afvalstoffenheffing 2006;

nummer

86/b-III

Verordening rioolrechten eigenaren 2006;

nummer

86/b-IV

Verordening rioolrechten gebruikers 2006;

nummer

86/b-V

Legesverordening 2006;

nummer

86/b-VI

Verordening marktgeld 2006;

nummer

86/b-VII

Verordening hondenbelasting 2006;

nummer

86/b-VIII

Verordening logiesbelasting 2006.

Voormelde verordeningen treden in werking met ingang van de dag, volgende op die van de bekendmaking. De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2006. De verordeningen hebben betrekking op de voor 2006 vastgestelde belastingtarieven.

Ter inzage

De genoemde verordeningen liggen vanaf heden voor iedereen integraal ter inzage bij het Informatiecentrum. Iedereen kan op verzoek tegen betaling van een bedrag aan leges een afschrift verkrijgen van genoemde besluiten.

De bouwaanvraag waarvoor een procedure vereist is, de (bouw-)aanvraag, de ruimtelijke onderbouwing en het concept-vrijstellingsbesluit inzake de bouw van twee woontorens met totaal 176 appartementen aan de Wormerhoek, de besluiten inzake de invalidenparkeerplaatsen en de genoemde Belastingverordeningen 2006 liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen, bezwaarschriften en zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.