Gemeente Capelle a/d IJssel

Nieuwjaarsreceptie druk bezocht

Karikaturen van de sneltekenaar

Foto: gemeente Capelle aan den IJssel

Vorige week dinsdag werd de nieuwjaarsreceptie voor de bewoners van Capelle door zon 450 mensen bezocht. Omdat de
gemeenteraadsverkiezingen dit voorjaar plaatsvinden, was dit keer het thema stemmen en kiezen gekozen. Burgemeester Joke van Doorne sprak in haar nieuwjaarstoespraak over armoede, verkiezingen en actief burgerschap.

Bij binnenkomst werden de bezoekers verwelkomd door de stemmen van zanggroep Gabungan Capelle. In de hal van Publiekszaken presenteerden de politieke partijen zich en konden de bezoekers zich door de partijen laten informeren over hun verkiezingsprogrammas. Speciaal voor deze gelegenheid waren er politieke hapjes gemaakt.

De bezoekers konden er voor kiezen om door een sneltekenaar een karikatuur (zie foto) te laten maken. Op een heuse stemmachine werd aan de aanwezigen de vraag voorgelegd of ze voor het houden van de nieuwjaarsreceptie voorkeur hadden voor het gemeentehuis of het Isala Theater. 75% stemde voor het gemeentehuis en 25% voor het Isala Theater. Ook was er die avond de mogelijkheid het culturele - nog te ontwikkelen - relatiegeschenk voor dames te kiezen. De keuze bestond uit drie broches en een shawl waarin Capelse kunstwerken zijn verbeeld. Uiteindelijk is voor de shawl gekozen.

De presentatie van de Stichting Capelle helpt Pakistan werd druk bezocht en er werden de nodige contacten met vertegenwoordigers van de Capelse samenleving gelegd, die er hopelijk toe zullen leiden dat de Stichting een breed draagvlak kan creëren in onze gemeente.