Gemeente Grootegast


Informatie planologische procedure bouw appartementen Grootegast

Hieronder volgt een weergave van de gevolgde procedure ten aanzien van de bouw van het appartementencomplex in de Notoaristuun.


· Op 8 april 2005 is de aanvraag om bouwvergunning 1e fase ontvangen.
· Op 18 april 2005 heeft een informatieavond plaatsgevonden waar de plannen werden toegelicht.

· In het kader van de inspraak is het voornemen van het college op 1 juni 2005 gepubliceerd en hebben het voornemen en de ruimtelijke onderbouwing van 2 juni tot en met 15 juni 2005 ter inzage gelegen.
· Vervolgens is het collegebesluit om medewerking te verlenen gepubliceerd op 22 juni 2005 en hebben het besluit en de ruimtelijke onderbouwing van 23 juni 2005 tot en met 20 juli 2005 ter inzage gelegen.

· Op 15 augustus 2005 is de benodigde verklaring van geen bezwaar aangevraagd bij de Provincie Groningen.

· Op 11 november 2005 is de verklaring van geen bezwaar ontvangen.
· Op 29 november 2005 heeft het college de bouwvergunning 1e fase verleend, welke op 30 november 2005 is verzonden aan de aanvrager en de indieners van zienswijzen.

· Op 30 november 2005 is de verleende bouwvergunning 1e fase gepubliceerd.

· De verleende bouwvergunning 1e fase heeft van 1 december 2005 tot en met 11 januari 2006 ter inzage gelegen.

Over de bouwvergunning en de uitvoering kan nog het volgende worden vermeld.
De bouwvergunning 1e fase is een vergunning waarbij het bouwplan alleen is getoetst op de voorschriften van het bestemmingsplan en de welstand. Om te kunnen bouwen is tevens een bouwvergunning 2e fase noodzakelijk. Deze aanvraag is op 29 december 2005 ingediend en op 11 januari 2006 gepubliceerd. Binnen de wettelijke termijn van 6 weken zal hierover een beslissing worden genomen. De bouwvergunning 2e fase, waartegen bezwaar mogelijk is, wordt te zijner tijd gepubliceerd. Bezwaar heeft echter geen schorsende werking.

Voor het maken van een tijdelijke bouwweg, een parkeerplaats ten behoeve van de bouw en opslagterrein voor bouwketen en bouwmateriaal is een aparte vrijstelling noodzakelijk. Hiervoor moet een vrijstellingsprocedure als bedoeld in artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden gevoerd. De publicatie hiervoor moet nog plaatsvinden.

Informatie procedure voor de kapvergunning:

Op 24 november 2005 is een verzoek om een kapvergunning ingekomen ten behoeve van de bouw van een appartementencomplex en de aanleg van toegangswegen en een parkeervoorziening.
De aanvraag is getoetst aan de Kapverordening van de gemeente en is als binnengekomen kapaanvraag gepubliceerd in Het Westerkwartier van 30 november 2005. Gedurende de termijn van 1 december tot 15 december 2005 konden belanghebbenden zienswijzen tegen het verlenen van de kapvergunning indienen. Binnen de vastgestelde termijn zijn twee zienswijzen ingekomen.
Bij besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 december 2005 zijn alle in het geding zijnde belangen afgewogen en op basis van die afweging is een kapvergunning afgegeven. De verlening van de vergunning is gepubliceerd in Het Westerkwartier van 4 januari jl. Tegen deze beschikking bestaat de mogelijkheid om nog tot 1 februari a.s. bezwaren in te dienen. Ook kunnen belanghebbenden nog een verzoek tot schorsing of een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening richten aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrecht van de Rechtbank te Groningen. Het indienen van alleen een bezwaarschrift bij de gemeente heeft geen schorsende werking. Nadat de procedure is afgerond kan ook daadwerkelijk tot de geplande kap worden overgegaan.

---

(c) Gemeente Grootegast