Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Heelsumer ernstig gewond bij verkeersongeluk

Publicatiedatum: 11-1-2006 11:57:33

Wageningen - Een 44-jarige motorrijder uit Heelsum is dinsdagochtend ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeluk in Wageningen. Het slachtoffer raakte even voor half tien betrokken bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 46-jarige vrouw uit Velp. Dat gebeurde op de kruising van de Keijenbergseweg met het Mospad en de Hollandseweg. De Heelsumer reed over de Keijenbergseweg vanuit de richting van zijn woonplaats. De Velpse was vanaf het Mospad linksaf de kruising met de Keijenbergseweg opgereden. Vervolgens botsten beiden op elkaar. De toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door de politie. De gewonde Heelsumer is met diverse verwondingen naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De Velpse is ook naar het ziekenhuis gebracht maar over haar verwondingen is nog niets bekend. Twee inzittenden in de auto van de Velpse automobiliste waren met de schrik vrij gekomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verzet bij aanhouding na verkeersovertreding

Publicatiedatum: 11-1-2006 11:56:57

Barneveld - De Barneveldse politie heeft dinsdagmiddag op de Anemoonstraat een zeventienjarige Amsterdammer aangehouden na een aantal verkeersovertredingen. De man verzette zich echter tegen zijn aanhouding door zich los te rukken. Ook omstanders bemoeiden zich met het voorval, waardoor een van de agenten zich genoodzaakt voelde de wapenstok ter hand te nemen om omstanders op afstand te houden. Bij het voorval raakte verder niemand gewond.
Een surveillerende agent zag de Amsterdammer rond vier uur vanaf het Torenplein richting Bloemenbuurt met hoge snelheid rijden. Daarbij zouden snelheden zijn bereikt van ongeveer 80 km/u terwijl binnen de bebouwde kom 50 gereden mag worden. Op het door de agent gegeven stopteken werd niet gereageerd. Op de Anemoonstraat stopte de jongen en weigerde mee te werken aan de controle. Toen ook bleek dat hij zeventien was en dus geen rijbewijs had wilde de agent hem meenemen naar het bureau. De jongen begon zich daar tegen te verzetten. Met behulp van collega's kon de Amsterdammer worden overmeesterd en aangehouden worden. De jongen is later na verhoor vrijgelaten met enkele processen-verbaal. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongetje (6) betrapt bij winkeldiefstal

Publicatiedatum: 11-1-2006 11:56:21

Ede - Een zesjarig jongetje uit Ede is dinsdagmiddag in zijn woonplaats betrapt op diefstal van een paar schoenen. Personeel van de zaak aan de Arnhemseweg kreeg argwaan toen de jongen in de zaak liep met wel heel erg nieuwe schoenen aan die bovendien in de zaak verkocht werden. Toen ze de jongen wilden aanspreken ging hij er vandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet maar men verloor de jongen uit het oog. Gewaarschuwde agenten gingen in de buurt op zoek met een van de getuigen, die op de Buizerdlaan het zesjarige knaapje aanwees. De jongen werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau. Aangezien de jeugdige Edenaar strafrechtelijk minderjarig is kon hij niet vervolgd worden. Hij is na een ernstig onderhoud aan zijn ouders overgedragen. De buit is later teruggebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Knuppel in auto: proces-verbaal

Publicatiedatum: 11-1-2006 11:55:44

Ede - De politie van Ede heeft dinsdagavond op de Rijksweg N224 proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit tegen een 26-jarige automobilist uit die stad. Bij de man werd bij een routinecontrole een honkbalknuppel in zijn wagen aangetroffen. De knuppel lag zo voor het grijpen. De agenten namen het slaghout in beslag. De Edenaar had tegenover de agenten verklaard de knuppel bij zich te hebben om zichzelf te kunnen beschermen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijden zonder rijbewijs: auto in beslag

Publicatiedatum: 11-1-2006 11:55:12

Ede - De Edese politie heeft dinsdagmiddag op de Breelaan de auto in beslag genomen van een 22-jarige automobilist uit die stad. Surveillerende agenten zagen de man rond kwart over twee vanaf de Stationsweg de Breelaan oprijden. Het viel de agenten op dat de man geen gordel droeg. Toen ze de Edenaar lieten stoppen om hem op de overtreding aan te spreken bleek de man ook geen rijbewijs te kunnen tonen. Navraag leerde dat de man helemaal geen rijbewijs had. Toen even later bleek dat de man al vaker voor dit feit bekeurd was besloten de agenten de auto van de man in beslag te nemen. Tegen de Edenaar is ook proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles politiedistrict West-Veluwe Vallei
Publicatiedatum: 11-1-2006 11:54:11

Ede - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft dinsdag weer op verschillende plaatsen in het district West-Veluwe Vallei controles gehouden. Hieronder een overzicht met de resultaten:
- In Wageningen werden tussen 07.40 en 08.40 uur 4 snelheidsovertreders geflitst op de Lawickse Allee. Van ruim 1000 passanten was de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 96 km/u terwijl op dat traject maximaal 80 gereden mag worden.
- Tussen 09.45 en 13.45 uur werd er wederom gecontroleerd op de Lawickse Allee. Nu reden er 21 van de 2100 passanten harder dan 80 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 106 km/u.

- Een radarsnelheidscontrole op de Apeldoornsestraat in Garderen had 26 overtredingen als resultaat. Het VHT controleerde daar tussen 08.00 en 13.40 uur 1132 passanten.

- Op diezelfde weg werd ook gecontroleerd met behulp van de Lasergun en werden nog eens 3 hardrijders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 102 km/u waar maximaal 80 is toegestaan. Daarnaast werden nog 11 bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen zoals rijden zonder gordel, en mobiel bellen tijdens het rijden.
- Op de Hogesteeg, ook in Garderen, werden tussen 08.00 en 13.40 uur 22 snelheidsovertredingen geconstateerd. De radar van het VHT telde 2190 passanten.

- Bij controles op de Diedenweg, Ritzema Bosweg en Dolderstraat in Wageningen werden tussen 06.30 en 11.00 uur 25 bekeuringen uitgedeeld door de politie. De meeste bekeuringen (13 stuks) waren voor het niet voeren van verlichting.

- Een roodlichtcontrole op de Utrechtseweg in Doorwerth leverde 4 overtredingen op. De controle werd in de middaguren gehouden tussen 14.00 en 17.00 uur.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606