Gemeente Breda

Een bakske en taart bij wethouder ter afsluiting jubileum BredaPas

De BredaPas bestaat 10 jaar en daarom trakteert wethouder Marja Heerkens pashouders op taart. Vanaf vandaag, 11 januari, tot en met 10 februari 2006 kunnen BredaPashouders een gratis taart ophalen bij een van de vestigingen van Echte Bakker Ron Goeijers.

Wethouder Heerkens legde vanochtend in de bakkerij de laatste hand aan een aantal taarten. Dat gebeurde in aanwezigheid van een aantal pashouders, die voor een bakske en taart' door de wethouder waren uitgenodigd. De feestelijke actie is de afsluiting van het tienjarig jubileum van de BredaPas.

De gemeente Breda introduceerde de BredaPas tien jaar geleden als instrument voor het armoedebeleid. In eerste instantie was de BredaPas een experiment voor drie jaar. De gemeente wil met de gratis kortingspas voor activiteiten bevorderen dat mensen met een minimum inkomen meedoen aan het sociale leven in Breda en niet in een isolement raken. Het aanbod van activiteiten is dan ook gericht op het bevorderen van de zogenaamde sociale participatie'. In 1999 werd de BredaPas definitief opgenomen in het Bredase armoedebeleid. In 2005 hadden ruim 10.700 Bredanaars de pas in hun bezit.

Vooral van de aanbiedingen bij bibliotheek, fietsenstallingen, Chassé Theater, BN/DeStem, sportverenigingen, peuterspeelzalen en zwembaden maken pashouders veel gebruik. Daarnaast is er veel belangstelling voor de aanbiedingen voor dagjes uit'. Tijdens de kerstvakantie vertrokken maar liefst 23 bussen met Bredanaars naar de WinterEfteling, Holiday On Ice, Toverland, Nijmegen in Kerstsfeer en een Gelderse Winterkosttocht. De diverse kortingen die BredaPashouders krijgen, kunnen oplopen tot 75%.

Aan het begin van het jubileumjaar stond de gemeente Breda ook stil bij het 10-jarig bestaan van de BredaPas. Alle pashouders kregen in april 2005 gratis kaarten voor de musical Crazy For You in het Chassé Theater. In totaal bezochten 6.500 mensen deze voorstelling met de pas. De bonnen voor de gratis taart die vanaf vandaag af te halen is, zijn in december 2005 verspreid onder alle BredaPashouders.

Breda, 11 januari 2006