Gemeente Breda

Growshop JaJa Grow BV gesloten

Growshop JaJa Grow BV aan de Koelemei 26, is vandaag voor een periode van 3 maanden gesloten. De burgemeester had de eigenaars van de growshop gelast de growshop vóór woensdag 11 januari om 10.00 uur te sluiten.

De burgemeester nam dit besluit, omdat de eigenaars van de growshop handelden in strijd met de Opiumwet.

JaJa Grow BV is een growshop: een detail- en groothandel in klimaatbeheersing en bevloeiingssystemen, groeimedia, assimilatieverlichting en aanverwante artikelen voor de hennepteelt.

Tijdens een politiecontrole werden bij de growshop echter ook softdrugs en voorwerpen voor de verwerking en handel in softdrugs aangetroffen. Zo werden hennepplanten in een kweekinstallatie, hennepstekjes verpakt in dozen, zakken met gedroogde henneptoppen, een hennepdrogerij, een verpakkingsmachine, diverse maten plastic zakken en een weegschaal aangetroffen. Het ging in totaal om 2.132 hennepplanten en 3.874 kilo softdrugs.

De growshop JaJa Grow BV valt niet onder het gedoogbeleid voor coffeeshops, want in een growshop mogen geen stoffen worden verkocht die onder de Opiumwet vallen. Er mogen dus ook geen (delen van) hennepplanten worden verkocht of aanwezig zijn in het pand. Nu door de politie is geconstateerd dat er vanuit JaJa Grow BV toch handel in softdrugs plaatsvindt, heeft de burgemeester besloten de growshop voor een periode van drie maanden te sluiten.

Breda, 11 januari 2006