Gemeente Ermelo


ERMELO FELICITEERT LEERLINGEN BASISSCHOOL SPEULDERBRINK

Afbeelding bij bericht

Op donderdag 22 december jl. werd gevierd dat basisschool Speulderbrink in Speuld, bij de wedstrijd om schoonste school van Nederland te worden, de tweede prijs heeft gewonnen. In de basisschoolcategorie deden landelijk 27 scholen mee. Om in de prijzen te vallen moesten de leerlingen het terrein van de school en de omgeving van de school drie maanden lang schoon houden. Dat gebeurde met ´vuilwerende´ opdrachten.

Grote en bijzonder prestatie
Het gemeentebestuur van Ermelo vindt het behaalde resultaat zo´n grote prestatie dat de wethouders Nederveen, Roelofsen en burgemeester Omta de leerlingen van de school op donderdag 22 december jl. met een bezoek vereerden.

In een toespraak gaf wethouder Nederveen aan het een bijzondere prestatie te vinden dat school de tweede prijs heeft gewonnen. Hij riep ook andere scholen van Ermelo op om hun omgeving schoon te houden. Dat zou dan volgens wethouder Nederveen tevens een opmaat kunnen zijn om als gemeente Ermelo in 2007 de strijd aan te gaan om de schoonste gemeente van Nederland te worden.

Een medaille voor de deelnemers en een Zilverlinde voor de school De leerlingen die mee hebben gedaan aan de wedstrijd kregen, nadat ze over een rode loper hadden gelopen, uit handen van wethouder Nederveen één voor één een medaille uitgereikt. Als laatste kreeg directeur Aart-Jan Buitenhuis een medaille uitgereikt omdat juist hij de grote inspirator was om aan deze wedstrijd mee te doen. Daarna werd er naast de school een Zilverlinde geplant door de leerlingen en burgemeester Omta ter herinnering aan de behaalde prijs. De boom is een cadeau van het gemeentebestuur van Ermelo.