Gemeente Ermelo


BIO ENERGIE CENTRALE VOORZIET GEMEENTELIJK SPORTCENTRUM CALLUNA VAN ENERGIE

Op vrijdag 16 december j.l. heeft de directeur-generaal Energie van het ministerie van Economische Zaken Gert Jan Lankhorst in samenwerking met wethouder Gerhard Roelofsen, Daan van Vliet directeur; Installatiegroep Hoevelaken en Piet de Zwarte bedrijfsleider van Calluna, de Bio Energie Centrale officieel in gebruik genomen.

Deze gelegenheid trok veel belangstellenden uit de energie- en installatiewereld als mede veel vertegenwoordigers van organisaties die het voorbeeld van Calluna in de toekomst gaan volgen.

De centrale zal in de gehele warmte- en elektriciteitsbehoefte van Sportcentrum Calluna gaan voorzien.De Bio Energie Centrale bestaat uit een ABC scheepsmotor, die een generator van 0,6 Mw aandrijft, waarmee jaarlijks ca. 4.900.000 kWh zal worden opgewekt. De centrale wordt gevoed met biologische olie. De opgewekte groene stroom wordt voor een aanzienlijk deel teruggeleverd aan het net.

Met dit project levert de gemeente Ermelo een forse bijdrage aan de vermindering van uitstoot van schadelijke stoffen en gebruik van fossiele brandstoffen (aardgas). Zo draagt zij een steentje bij aan de uitvoering van het Kyoto-verdrag.

Calluna
Met een druk op de knop wordt de installatie in gebruik genomen.

Project KLIMAATBELEID ERMELO