PERSBERICHT - 2006-01-11

Minister Alice Afamo 'laaiend enthousiast' over 'Discovered Suriname'

'Mooiste boek over Suriname' gepresenteerd

De Surinaamse minister van Toerisme, Transport en Communicatie, drs. Alice Afamo, kreeg op de Vakdag van de Vakantiebeurs 2006 in Utrecht 'het mooiste boek over Suriname' gepresenteerd. Het is 'Suriname Discovered', een uitgave van Uitgeverij Scriptum. Auteur Toon Fey gaf de minister het 'eerste exemplaar'.

'Suriname Discovered' is vooral een schitterend fotoboek over een mooi land, waarvan fotograaf Marco de Nood als geen ander de overweldigende pracht van natuur en cultuur in 320 perfecte foto's, waarvan vele op groot formaat, heeft vastgelegd. Auteur Toon Fey en zijn mede-auteurs Gré Ploeg en Hennah Draaibaar schreven de zeer toegankelijke teksten, die zowel in het Nederlands als in het Engels worden gepubliceerd.

Voor iedereen
De publicatie geeft door de zeer goed getroffen combinatie van tekst en beeld een voortreffelijk overzicht van wat het huidige Suriname aan moois te bieden heeft. Het is daardoor niet alleen een prima uitgave ter voorbereiding op een bezoek aan de voormalige Nederlandse kolonie. Het geeft, door beeld zowel als commentaar, tevens inzicht in veel facetten van de multiculturele samenleving die Suriname intussen is geworden. Dat maakt het boeiend voor iedereen, die in de jonge republiek is geïnteresseerd.

Diep onder indruk
Minister Afamo had tijdens haar bezoek aan de Vakantiebeurs geen gelegenheid om zeer uitgebreid van 'Suriname Discovered' kennis te nemen. Maar zij toonde zich diep onder de indruk toen ze, samen met Toon Fey en account-manager Willem Versteegh, even door het prachtig uitgevoerde boek bladerde. "Het is zonder twijfel het mooiste boek, dat ik over Suriname heb gezien", zei ze. "Geweldig dat er een mogelijkheid was om dit uit te brengen'.

Goede reacties
Toon Fey vertelde de minister, dat het boek ook in Suriname met groot enthousiasme lijkt te worden ontvangen. 'De reacties van de boekwinkels in Paramaribo zijn heel goed', zei hij.

Adembenemend mooi
Toon Fey vindt Suriname 'adembenemend mooi, vooral ook doot het overweldigende regenwoud, dat tachtig procent van de oppervlakte van het land in beslag neem'. De echtgenote van de auteur is van Surinaamse afkomst, en dat zorgt vanzelfsprekend ook voor persoonlijke binding. Dat was echter niet de drijfveer voor het maken van de boek. 'Suriname interesseert me al van jongs af aan. Ik ben er enorm door gefascineerd en die drive was het vooral. Blij dat het uiteindelijk zo mooi gelukt is'.

Bestemming Suriname
Suriname wordt als toeristische bestemming steeds geliefder. Highlights zijn Paramaribo (de grootste houten koloniale stad in het Caribische gebied), de cultuur (de mix van verschillende bevolkingsgroepen), de natuur (het uitgestrekte en ongerepte Amazone regenwoud) en de historie (met daarbij de verschillende invloeden van de koloniale geschiedenis met o.a Nederland).

METS Travel & Tours en Hotel Krasnapolsky in Paramaribo zijn gerenommeerde bedrijven met jarenlange ervaring in de toeristische branche in Suriname.

Suriname Travelgroup en TMC De Suriname Travelgroup is een samenwerkingsverband tussen METS Travel & Tours en Hotel Krasnapolsky. Travel Marketing Company in Amsterdam (TMC) verzorgt de sales & marketing-vertegenwoordiging in de Benelux. METS heeft een actieve bijdrage geleverd aan de realisatie van 'Suriname Discovered' en zorgde samen met TMC op de Vakdag voor het aanbieden van het eerste exemplaar aan minister Afamo.

TMC is een marketing-, communicatie- en representatiebureau, gespecialiseerd in de toeristische branche (business to business en business to consumer) en gevestigd in hartje Amsterdam. Het bureau, in 1995 opgericht door Susan van Egmond, heeft door de jaren heen een enorme ervaring opgedaan en een groot internationaal netwerk opgebouwd in de toeristische sector en de mediawereld. TMC-kernwoorden zijn: merkgericht denken, creatief, professioneel, betrokken, nuchter en hands-on mentaliteit.

Informatie
Meer informatie is te vinden op:
www.krasnapolsky.sr
www.gosuriname.net
www.surinamevacations.com
www.travelmc.com

Noot voor de redactie (