PERSBERICHT - 2006-01-11

Voor tweede maal onderneming in toeristische sector Rivierenland bekroond

Kwaliteit toeristisch ondernemerschap omhoog

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland is zeer verheugd dat de Heerlijkheid Mariënwaerdt de prijs voor Creatief Ondernemerschap 2005 gewonnen heeft tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Kamer van Koophandel. De Heerlijkheid Mariënwaerdt is hiermee de tweede toeristische ondernemer op rij die de prijs in ontvangst mag nemen.

Vorig jaar werd De Tuinen van Appeltern uitgeroepen tot de meest creatieve ondernemer. Hieruit blijkt dat de kwaliteit van het toeristisch ondernemerschap in Rivierenland steeds hoger wordt.

Kwaliteit ondernemerschap
Kwaliteit van ondernemerschap staat hoog op de agenda van RBT Rivierenland. Vanwege de toenemende vraag naar kwaliteit en luxe, wordt kwaliteit van steeds groter belang. Rivierenland bestaat voor 90% uit kleinere bedrijven, maar juist deze kleinschaligheid is één van de charmes van de regio. Het gevaar voor kleinere bedrijven is echter de soms geringe mate van kwaliteit en professionaliteit. Netwerken en samenwerken biedt kleinere organisaties de mogelijkheid om professioneler te werk te kunnen gaan en de kwaliteit van het product te verbeteren.

Stimuleringsprogramma
In samenwerking met de Kamer van Koophandel Rivierenland start RBT Rivierenland dit jaar met een stimuleringsprogramma. Het programma is bedoeld om toeristische ondernemers te helpen met het opstellen van ondernemersplannen, kennis te verbreden en samenwerken te stimuleren. Onderdelen van het programma zijn workshops en
begeleidingsbijeenkomsten in elke gemeente. Het programma is een regionale opschaling van het model dat in 2005 in de Gemeente West Maas en Waal een groot succes is gebleken.

NORT consulent
Daarnaast kunnen ondernemers in Rivierenland vanaf januari van dit jaar gebruik maken van een NORT-consulent. Een belangrijke taak is het individueel ondersteunen van ondernemers. De consulent bezoekt bedrijven en gaat na wat ze voor de ondernemers kan betekenen. De ondernemer kan ook zelf contact opnemen met de consulent. Aan de diensten van de consulenten zijn geen kosten verbonden.