Eemland zuid, 12.20 uur

Utrecht, 11-01-2006 o Nieuwsberichten district Eemland zuid

Dronken automobilist

AMERSFOORT Op de Leusderweg controleerden surveillerende agenten woensdag rond 00.30 uur een automobilist op alcoholgebruik. De 37-jarige Amersfoorter bleek teveel alcohol genuttigd te hebben, waarop een ademanalyse in het politiebureau volgde. De uitslag van 290 ug/l kwam in het proces-verbaal te staan en leverde een rijverbod van 2 uur op.

Dief aangehouden

AMERSFOORT Bij de politie kwam dinsdag rond 18.00 uur de melding binnen van een diefstal van een bromfiets. Op het Smallepad troffen agenten 28-jarige Amersfoorter aan, die even daarvoor beroofd was van zijn voertuig. Uit aanwijzingen kwam de politie uit bij een hangplek in de omgeving, waar een 20-jarige Amersfoorter met de gestolen bromfiets stond.

Tas van fiets gestolen

AMERSFOORT Op het Euterpeplein is dinsdag tussen 16.30 en 16.45 uur een 76-jarige vrouw beroofd van haar tas. De vrouw stond ter hoogte van de glasbakken, toen zij plotseling een harde duw kreeg en uit evenwicht raakte. Toen de vrouw daarna achterom keek, zag zij niemand meer. Wel was in die tijd haar tas weggenomen. Betreft een plastic paarse tas met de opdruk Vögele. In de tas zaten wat badspullen.

DNA-onderzoek zorgt voor 7 opgeloste inbraken in scholen en bedrijven

(zie persbericht Eemland zuid, 14 november 2005)

AMERSFOORT- Op zondagavond 13 november 2005 werd omstreeks 20.25 uur een 35-jarige man uit Hoogland aangehouden op verdenking van inbraak in een school aan de Liendertseweg. Na een melding werd de verdachte nabij de school aangetroffen door de politie en aangehouden. Op grond van DNA-onderzoek is inmiddels gebleken dat de verdachte meerdere inbraken in bedrijven en scholen op zijn naam heeft staan.

Er werden door de DNA sporen in totaal 5 bedrijfsinbraken opgelost die tussen 14 september 1998 en 10 april 2003 werden gepleegd op de Eemstraat Oost, Utrechtseweg, Uraniumweg, Grote Haag en Zonnehof. Naast de inbraak bij de school aan de Liendersteweg werd ook een inbraak bij een school aan de Zangvogelweg op 12 maart 2003 opgelost.

Onderzoek openlijke geweldplegingen Soesterkwartier afgerond

AMERSFOORT De politie heeft het onderzoek afgerond naar diverse openlijke geweldplegingen in de Rivierenbuurt (Soesterkwartier). In de wijk ontstonden begin oktober spanningen door onder andere vernielingen aan woningen en intimiderend gedrag van jongeren uit de omgeving richting bewoners. Onder de buurtbewoners ontstond onrust en uit angst voor represailles durfden betrokkenen veelal geen aangifte te doen. De politie besloot tot extra surveillance in de wijk en startte een onderzoek naar strafbare feiten. Hierbij werden ook zaken van openlijke geweldpleging meegenomen die in maart 2005 speelden, maar waar nu meer informatie over bekend werd.

Vanaf 18 oktober tot eind december 2005 werden in totaal 39 jongeren gehoord over diverse strafbare feiten zoals openlijke geweldpleging, diefstal en vernieling in de periode maart 2005 en eind september/begin oktober 2005. Van deze groep werden 24 jongens en 1 meisje tussen de 12 en 19 jaar (allen afkomstig uit Amersfoort) aangehouden en als verdachte gehoord.

De politie heeft het onderzoek afgerond en de processen-verbaal opgemaakt voor strafbare feiten waarvoor in totaal 15 Amersfoortse jongeren verdachten zijn. Deze dossiers zijn inmiddels overgedragen aan het openbaar ministerie.