Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

5-1-2006, Amsterdam

'Lost Electricity' cd van 2005

missAntarctica heeft de MusicFromNL verkiezing voor cd van het jaar 2005 gewonnen! Hun debuutalbum 'Lost Electricity' kreeg maar liefst 30% van alle uitgebrachte stemmen. De band wint daarmee een beker en een promotiecampagne op de MusicFrom website ter waarde van E 1.500,-.

Uit alle cd's die in 2005 door MusicFrom zijn gerecenseerd kozen de vrijwilligers en medewerkers van MusicFrom hun persoonlijke top 3. Uiteindelijk bleven op die manier 15 kandidaten voor de verkiezing over, waarop bezoekers van de site konden stemmen. Dertig procent van de ruim 2000 stemmen gingen naar missAntarctica, die zich hiermee de terechte winnaar van de verkiezing mocht noemen!

De band is erg blij met de uitslag en trots dat 'Lost Electricity' overal zo goed ontvangen wordt. De eerste reactie van Richey, missAntarctica's frontman, luidt dan ook: "Ik vind het een enorme eer en het doet me goed dat zoveel mensen het album weten te waarderen. Daar doe je het tenslotte voor! Ik vind het echt geweldig en ben er erg trots op!"

Volgende week is missAntarctica te zien op het Noorderslag festival in Groningen. De band speelt om zaterdag 14 januari om 22.00 uur in de Grolsch Foyer (Oosterpoort). 's Middags staat de band ook nog even in de Groningse cd-zaak Plato, voor een kort promotieoptreden. Eerst volgen dit weekend echter nog optredens in Atlantis, Alkmaar (vrijdag 6 januari) en Studio80, Amsterdam (zaterdag 7 januari). En na Noorderslag staan alweer shows in Het Paard in Den Haag (donderdag 19 januari) en in de Plato in Amersfoort (zaterdag 21 januari) in de planning. Voor meer info, neem een kijkje op www.missantarctica.com.

************************ einde bericht ************************