Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Di-rect, dj Don Diablo en dokter Bart kiezen voor multimedia-aanpak

COEVORDEN - De bekende Nederlandse popgroep Di-rect uit Den Haag laat bij internetbureau MultiMove in Coevorden een volledig nieuwe website ontwikkelen. De keus voor het innoverende Coevorder bedrijf is niet geheel toevallig. MultiMove bouwde namelijk ook de opmerkelijke multimediale website van de uit Coevorden afkomstige en nu in Amsterdam woonachtige dj Don Diablo (www.dondiablo.com).

Wie deze site heeft gezien kan zich enigszins een beeld vormen van wat de internetbezoeker allemaal te wachten staat. Op deze site lopen multimedia, online video, het downloaden van muziek en informatie naadloos in elkaar over. Alsof het altijd zo geweest is. "De afgelopen anderhalve maand hebben we hard aan de website van Di-rect gewerkt", vertelt directeur Erik Koorman van MultiMove. "Op dit moment worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd waardoor de website begin februari online gaat. Het multimedia-aspect op internet neemt een steeds belangrijkere rol in. Wij richten ons dan ook op de toekomst door op internet verschillende aspecten van multimedia in elkaar over te laten vloeien."

China
Ook de Nederlandse kaakchirurg Bart van de Ven uit Leerdam is vol lof over de ontwikkelaars bij MultiMove. "Dokter Bart werkt enige keren per jaar als vrijwilliger in derde wereldlanden om kinderen te helpen aan een hazenlip," vertelt Koorman. Van de Ven voegt daaraan toe: "Op mijn verzoek heeft MultiMove een filmpje, dat is geschoten door SBS6, voorzien van een Chinese vertaling." MultiMove is daarmee een van de eerste Nederlandse internetbedrijven, dat een Nederlandse website (www.drbart.nl) heeft gerealiseerd voor de Chinese markt. Daar houdt het wat betreft de samenwerking voor de kaakchirurg overigens niet op. "De volgende stap is dat MultiMove in mijn praktijk in Leerdam in februari ook narrowcasting, dat zoveel betekent als schermcommunicatie in een wachtkamer, gaat verzorgen."

Drie divisies
Voor MultiMove komen deze opdrachten op een zeer goed moment. Het bedrijf heeft haar plannen klaar voor de komende jaren. Concreet betekent dit dat MultiMove haar werk gaat verdelen in drie divisies. "Omdat wij als onderneming groeien brengen wij nu onze drie belangrijkste pijlers in kaart," zegt Koorman. In de loop van dit jaar bestaat MultiMove uit drie divisies: internet (met non-profit en mkb als klanten), media en entertainment en narrowcasting.

Kansen
Volgens Koorman liggen er veel kansen voor bedrijven die via internet zaken willen doen. "De tijd dat op internet alleen tekst en een foto al boeiend genoeg was is verleden tijd. Wij zijn in staat om iets extra's toe te voegen. Dat bewijzen sites als die van Don Diablo, Di-rect en Dokter Bart. Mensen lezen namelijk niet op internet. Vijf alinea's tekst is al teveel. Daarom is het zaak je product aantrekkelijker te presenteren. Dat kan onder meer door video toe te passen. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het bevordert de verkoop van een product."

MultiMove is werkzaam in de profit en non-profitmarkt. Klanten zijn onder meer: Gemeente Coevorden, Drameco, Sanamij, de Tros, Universiteit Utrecht, Biotrading en Thuiszorg Icare. Meer informatie over MultiMove is te vinden op www.multimove.nl.

MultiMove
De Mars 13-15
7742 PT Coevorden
Tel: (0524) 522540
Internet: www.multimove.nl
E-mail: info@multimove.nl

Henk Kroezen

Kroezen tekst & communicatie
Wilhelminastraat 49-b
7811 JE EMMEN
Tel: 0591 - 653944
Fax: 0591 - 645312
E-mail: info@kroezentekst.nl
Internet: www.kroezentekst.nl