Ingezonden persbericht


ECODROME ZWOLLE TREKT RECORD AANTAL BEZOEKERS IN 2005

Grote waardering voor nieuwe attracties in avontuurlijk themapark

Zwolle, woensdag 11 januari 2006 - Ecodrome Zwolle heeft in 2005 wederom meer bezoekers mogen begroeten dan in 2004. Hiermee blijft de gestage groei van de aantallen sinds 2002 gehandhaafd. De grootschalige investeringen van het afgelopen seizoen en de verfrissende aanpak van communicatie rondom het park hebben zodoende het gewenste effect. Met name de toevoeging van meer beleving in de attracties wordt door bezoekers gewaardeerd. Het belangrijkste effect van de investeringen in het product is terug te vinden in de verblijfsduur: ongeveer 57% van de bezoekers verblijft langer dan vier uur in het themapark. Het gemiddelde rapportcijfer voor Ecodrome Zwolle van bezoekers is bijna een acht.

Het aantal bezoekers van Ecodrome Zwolle is gegroeid van ruim 100.000 in 2004 naar 105.000 in 2005. Zoals gebruikelijk vormden dagjesmensen en (school)groepen daarvan de hoofdmoot. De overige gasten bezochten het park in verband met een vergadering, een congres of met een ander doel. De vele duizenden Irakezen die in januari 2005 naar Ecodrome kwamen om hun verkiezingsstem uit te brengen zijn niet in het totaal meegenomen. Johan Kaspers, vestigingsmanager van Ecodrome Zwolle: "Zonder de gedwongen wekenlange sluiting van het park als gevolg van deze verkiezingen waren de bezoekersaantallen nóg hoger uitgevallen". Met deze positieve cijfers vormt Ecodrome Zwolle het grootste themapark in de regio.

Bezoekers waarderen Ecodrome

Ecodrome Zwolle houdt dagelijks de vinger aan de pols middels een enquête die aan alle bezoekers wordt uitgereikt. Resultaten uit deze dagelijkse enquête en uit meer diepgaande periodieke interviews, geven aan dat men het park goed waardeert. Kaspers: "De waardering van het publiek voor het park als totaal is gemiddeld bijna een acht, op een schaal van één tot tien. Op dit rapportcijfer zijn wij bijzonder trots!". Het belangrijkste effect van de investeringen in het product is terug te vinden in de verblijfsduur: ongeveer 57% van de bezoekers verblijft langer dan vier uur in het park. "Deze cijfers geven duidelijk aan dat we op de goede weg zitten. In 2006 zetten we deze lijn voort met nieuwe projecten. Ecodrome Zwolle zal dit jaar in de meivakantie, de zomervakantie én de herfstvakantie een spannende attractie openen!"

Spannende en avontuurlijke beleving

Sinds de opening heeft Ecodrome Zwolle door gericht te investeren het aanbod uitgebreid en verbeterd. Zo zijn diverse attracties ontwikkeld als het Weerstation en de tropische kas met een groot zoetwater-aquarium genaamd Rio Negro. Ook levende dieren zoals piranha's, spinnen, otters en roofvogels zijn inmiddels in het park gehuisvest. Nadat vorige winter Expeditie IJstijd werd geopend, volgde in het voorjaar ook nog het Expeditiecentrum en de door televisie-presentator Sipke Jan Bousema ingesproken Expeditie Tijdreis. In de herfstvakantie van 2005 presenteerde Ecodrome tenslotte de sfeervolle Expeditie Dierenwereld. De toevoeging 'expeditie' bij een aantal attracties refereert aan natuur en avontuur. In de lijn van deze thematiek is in de zomer onder andere de entreehal van Ecodrome Zwolle verbouwd. De komende jaren wordt het aanbod in fases verder opgewaardeerd en uitgebreid. Kaspers: "Het doel hiervan is een spannende en avontuurlijke beleving te bieden zonder daarbij de natuureducatieve inhoud uit het oog te verliezen".


---