Ingezonden persbericht


Persbericht

11 januari 2006

Demon implementeert nieuw wapen tegen wormen, virussen en trojans

~ geïnfecteerde Demon-gebruikers helpen zichzelf weer online ~

Internetprovider Demon heeft vandaag een nieuw wapen tegen wormen, virussen en trojans geïmplementeerd. Het Demon-netwerk beschikt voortaan over een zogenaamde quarantaine-oplossing, waarbij besmette PC's selectief van het netwerk worden verwijderd en alleen nog toegang krijgen tot de noodzakelijke tools om de besmetting te verwijderen.

De oplossing is afkomstig van Quarantainenet BV uit Enschede, dat het product heeft ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Twente. Met het nieuwe systeem hoeft Demon niet langer te wachten op meldingen van alerte gebruikers bij het opsporen van besmette PC's in het eigen netwerk, maar kan het zelf pro-actief ingrijpen.

Het grote voordeel van het systeem is dat geïnfecteerde gebruikers niet volledig worden afgesloten als er een worm of virus gedetecteerd is. Bij een besmetting heeft de gebruiker nog toegang tot een persoonlijke pagina waarop de exacte reden van afsluiting wordt gegeven en de te nemen stappen om het probleem te verhelpen. Doordat er wel contact kan worden gemaakt met bijvoorbeeld Windows Update of het update-programma van de virusscanner, kan de gebruiker het probleem vaak zelfstandig oplossen en zichzelf zonder tussenkomst van de helpdesk weer uit quarantaine halen.

Virusbesmettingen binnen het Demon-netwerk worden automatisch gedetecteerd op het moment dat een virus zich probeert te verspreiden. Door onmiddellijk ingrijpen van het Quarantainenet-systeem wordt voorkomen dat andere computers besmet raken. Naast reeds bekende virussen is het systeem ook in staat om nieuwe, nog onbekende besmettingshaarden te herkennen en te onderdrukken.

Demon hoopt met deze oplossing de snelle verspreiding van wormen en virussen op het Internet tegen te gaan. "Doordat we pro-actief en in een vroeg stadium kunnen ingrijpen, zullen virussen zich een stuk minder snel verspreiden. Daar is iedereen bij gebaat, niet alleen de Demon-gebruikers", aldus Maarten Wulffers, Support Manager bij Demon. "Bovendien is het een klantvriendelijke manier om mensen te wijzen op de aanwezigheid van een virus. Ze worden niet zonder opgaaf van redenen afgesloten en kunnen bovendien zonder tussenkomst van onze helpdesk het probleem weer oplossen".

(340 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van THUS plc, sinds 1998 genoteerd aan de London Stock Exchange, een aanbieder van telefoon-, data- en internetdiensten voornamelijk opererend onder de THUS- en Demon-vlag.

Demon is een Internet Service Provider gespecialiseerd in het aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de zakelijke en particuliere gebruiker. Demon is dé provider op het gebied van internettoegang, hosting, managed security en VPN-oplossingen.

Demon is in Nederland diverse keren uitgeroepen tot Provider van het Jaar door de lezers van Net Magazine en kreeg als internetprovider voor de zakelijke markt meerdere malen de hoogste waardering van MKB-beslissers. In september 2005 kreeg Demon het predikaat "Beste Helpdesk" van de Consumentenbond. In april 2005 maakte de Consumentenbond bekend dat internetters op vrijwel alle onderzochte onderdelen Demon hoger waarderen dan de concurrenten. In januari 2004 riep de Consumentenbond Demon uit tot 'beste koop' in alle drie de gemeten ADSL-categorieën.

Over Quarantainenet BV
Quarantainenet BV ontwikkelt en exploiteert innovatieve software om grote computernetwerken te beschermen tegen wormen en virussen. Inmiddels worden wereldwijd ruim 100.000 werkplekken door Quarantainenet beschermd op tientallen grote netwerken, waaronder netwerken van ongeveer de helft van alle Nederlandse Universiteiten. Quarantainenet is een spin-off van de Universiteit Twente.

De inzet van Quarantainenet levert enerzijds een veiliger netwerk op, en helpt anderzijds ook de werkdruk op de helpdesk te verlagen: door middel van de OneStrike-technologie zijn afgesloten gebruikers zelf in staat hun probleem op te lossen.

###

Persinformatie

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Mark van der Wolf van LEWIS, Global Public Relations: Tel: 040 235 46 00
E-mail: markv@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor verdere algemene informatie over Demon kunt u contact opnemen met Menno van der Meulen van Demon: Tel: 020 530 42 50
E-mail: mennov@nl.demon.net
http://www.demon.nl

Voor verdere informatie over Quarantainenet kunt u contact opnemen met Frank van den Hurk: Tel. 053 750 30 70
E-mail: frank@quarantainenet.nl
http://www.quarantainenet.nl

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com