Stad Utrecht, 12.45 uur

Utrecht, 11-01-2006 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verdachte bedrijfsinbraak aangehouden

UTRECHT - De politie heeft maandagnacht een man aangehouden na een achtervolging. De man wordt verdacht van het plegen van een bedrijfsinbraak.

Rond 05.20 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd in een bedrijf aan de Steenovenweg. Agenten die naar de melding op weg waren zagen ter hoogte van het pand een man lopen die zich vreemd gedroeg bij het zien van de agenten. De onbekende man rende hard weg en klom over een hek. Bij het bedrijf stond een auto met een geopend portier.

In de auto zat een man die bij het zien van de politie hard wegreed. Na een lange achtervolging, die startte op de Steenovenweg en eindigde op de Nieuwlichtstraat, kon de 25-jarige verdachte uit Nieuwegein worden aangehouden. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de bestuurder gevaarlijke situaties waarbij hij meerdere malen bijna een aanrijding maakte. De man werd aangehouden en zijn auto in beslag genomen. In het voertuig trof de politie computerkasten en flatscreens aan.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 januari heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Weg naar Rhijnauwen een auto tegemoet komen rijden die slingerend over de weg reed. De agenten keerden hun voertuig en zetten de achtervolging in en konden de bestuurder ter hoogte van de Baden-Powellweg aan de kant zetten. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel alcohol gedronken had. In het bureau wees de ademanalyse 410 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Gasexplosie

UTRECHT - Bij de gasexplosie in winkelcentrum de Overkapel in de Utrechtse wijk Overvecht, raakten drie slachtoffers zodanig gewond, dat zij naar ziekenhuizen zijn vervoerd. De recherche doet nog onderzoek naar de toedracht.

Een 54-jarige man uit Lopik is met hoofdletsel naar het Diakonessenhuis vervoerd.

Een 8-jarige jongen uit Utrecht is ook naar het Diakonessenhuis vervoerd. Deze slachtoffers konden dinsdagmiddag het ziekenhuis weer verlaten.

Een 12-jarig meisje uit Utrecht raakte zwaar gewond en is naar het UMC vervoerd. Daar heeft zij nog intensieve zorg nodig.

Bromfietscontrole

UTRECHT - De politie heeft op twee locaties in de stad een bromfietscontrole uitgevoerd.

In de morgen werd gecontroleerd binnen het district Paardenveld en s middags op het district Utrecht noord. In totaal werden 73 bromfietsen gecontroleerd. 34 Bestuurders hadden hun bromfiets in orde. Voor de overige bestuurders werden 55 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructie snelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat en het onterecht voeren van een gele sticker.

Straatroof

UTRECHT - Op het Leidseveer vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Een 26-jarige vrouw uit Breukelen liep omstreeks 16.15 uur ter hoogte van de Leidseveer tunnel. Plotseling werd de vrouw - door een tot nu toe onbekende man - van achteren aangevallen en haar tas uit haar handen getrokken. De verdachte rende met de tas weg maar de vrouw zette de achtervolging in en kon de man achterhalen. Tijdens een worsteling kreeg de vrouw klappen in haar gezicht en maag en moest uiteindelijk opgeven.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 - 88 44.

Aanrijding letsel

DE MEERN - Op de kruising Heldammersingel/Vlowijkerpolder is een 17-jarig meisje ernstig gewond geraakt door een aanrijding. Een getuige zag dat zij rond 08.00 uur met enige haast de voetgangersoversteekplaats op ging. Een 59-jarige automobilist uit De Meern merkte haar te laat op, waarop het meisje vol geschept werd. Het slachtoffer is in kritiek toestand naar het UMC vervoerd en met spoed geopereerd. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is voorlopig ingevorderd.

De politie heeft de exacte toedracht nog in onderzoek.

Meisje lastig gevallen

UTRECHT / NIEUWEGEIN - Maandag 9 januari werd een 16-jarig meisje uit Nieuwegein lastig gevallen door een voor haar onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Het meisje fietste omstreeks 12.15 uur vanuit Nieuwegein over de Remiseweg, die later overgaat in het fietspad Papendorpsepad. Een scooterrijder kwam haar tegemoet rijden, draaide om en benaderde het meisje. Hij betaste haar ook. Op het moment dat een ongeveer 50-jarige vrouw aan kwam fietsen, ging de man er weer vandoor. Het meisje fietste vervolgens verder met de vrouw richting Kanaleneiland in Utrecht.

Zijn signalement luidt: blanke man van 60 - 70 jaar oud, ongeveer 1.60
- 1.65 meter lang, een smal gezicht met rossige sproeten en gele, scheve tanden. De man droeg zwarte kleding, een zwarte helm en een jas met een grijs vlak. Hij reed op een zwarte scooter.

Getuigen, waaronder de vrouw die het meisje geholpen heeft, worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan op tel: 0900-8844.

Overvallers aangehouden

UTRECHT - Op zaterdag 7 januari heeft de politie twee verdachten van een gewapende overval en een verdachte van heling aangehouden.

Op dinsdag 3 januari 2006 vond er een gewapende overval plaats op een kamerbewoner aan de Patmosdreef in Overvecht. Onder bedreiging van een vuurwapen werden diverse goederen weggenomen, waaronder de pinpas van het slachtoffer. Met deze pinpas werd vervolgens geld opgenomen. De politie van het district Utrecht Noord startte een onderzoek. Op zaterdag 7 januari konden de twee verdachten van de overval worden aangehouden. Het betreffen een 18-jarige en een 21-jarige man uit Utrecht. De politie kon ook de verdachte van heling, een 31-jarige man uit Utrecht, aanhouden. In zijn woning lagen goederen afkomstig van de overval.

Bij doorzoeking van de woning van de twee verdachten van de overval trof de politie twee fietsen aan die afkomstig bleken te zijn van een beroving op de Brailledreef op 28 december 2005. Het onderzoek tegen de verdachten wordt voortgezet. De heler is op maandag 9 januari 2006 heengezonden met een dagvaarding. De twee andere verdachten zitten nog vast.