Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jet Creemers nieuwe voorzitter NVI

Rotterdam, 11 januari 2006 - Jet Creemers (bekend als initiatiefnemer van de integrale schuldhulpverlening), is gekozen als de eerste onafhankelijke voorzitter van de branche van gecertificeerde incassobedrijven in Nederland, de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVI). Creemers is er van overtuigd dat snelle en goede incasso een belangrijke rol speelt bij het voorkomen en oplossen van de schuldenproblematiek.

Jet Creemers combineert het sociaal-economische met het zakelijke. Al jarenlang stimuleert ze sociaal-economische vernieuwing in binnen- en buitenland. In 1994 werd ze gekroond tot Zakenvrouw van het Jaar ( Prix Veuve Clicquot) voor haar initiatieven op het gebied van schuldhulpverlening aan particulieren. Ook riep de K.v.K. Haaglanden haar uit tot "vernieuwend ondernemer" van het Jaar" en werd ze genomineerd voor "Manager van het Jaar" ( Management Team). In 1999 richtte ze coachings- en adviesbureau Perspectief op waarmee ze zich voornamelijk bezighoudt met verandering van bedrijfscultuur, die als tastbaar gevolg heeft: een integrale en preventieve (definitieve) oplossing van uitval en verzuim.

Creemers neemt de NVI-voorzittershamer over van Olav de Kok. Creemers: "Vanuit mijn ervaring in de schuldhulpverlening weet ik dat het voldoen aan je financiële verplichtingen essentieel is om uit betalingsproblemen te komen en te blijven. Een goed incassobeleid helpt hierbij. Snelle en correcte incasso voorkomt een negatieve spiraalwerking bij betalingsproblemen en is daarom de sleutel tot bedrijfssucces. Daarnaast behoedt het consumenten voor steeds verder oplopende schulden."

Over NVI
De NVI is in 1989 opgericht op initiatief van een aantal incasso-ondernemingen in Nederland ter bevordering van kwalitatief goede invordering van bij transacties gemaakte financiële afspraken. NVI-leden zijn allen gecertificeerd (NVI-Keurmerk) en willen zich als zodanig onderscheiden van organisaties en personen die een oneerlijke en ongeoorloofde incasso-praktijk beoefenen.

De vereniging heeft zich ten doel gesteld een verantwoorde werkwijze van incasso-ondernemingen in het maatschappelijk bestel te bewerkstelligen en de beroepsbelangen van incasso-ondernemingen in de meeste uitgebreide zin van het woord te behartigen. De NVI streeft naar een verdere professionalisering van de branche en het verbeteren van het imago. De NVI vertegenwoordigt nagenoeg 70 % van de incassobranche.


Noot voor de redactie /