Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Twee mannen aangehouden voor diefstal van kratten bier

Kampen, 11-01-2006

Vorige week is er in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken bij de Gemeentewerf aan de Werfweg. Het toegangshek was geforceerd. Er werden ongeveer 10 volle kratten en 30 lege kratten bier weggenomen uit een voorraadhok. De politie stelde onmiddellijk de supermarkten van de diefstal op de hoogte en verzocht hen alert te zijn. De volgende ochtend meldde een getuige aan een surveillant op straat dat er bij een woning aan de Lemkerstraat een aantal bierkratten stond. s Middags meldde een winkelier dat een klant vijf lege kratten had ingeleverd.

Bij onderzoek bleken achter een woning in de Lemkerstraat een groot aantal bierkratten te staan. In de woning waren zes mensen aanwezig. Ze werden allen aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Na verhoor bleek dat twee van de aangehouden verdachten, 19 en 20 jaar uit Kampen, de diefstal hadden gepleegd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Eén verdachte, 26 jaar uit Kampen, werd meteen weer aangehouden omdat hij nog een aantal boetes moest betalen. Hij werd ingesloten.