Politie Zuid-Holland-Zuid

11/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 11-01-2006 o Persberichten District I

OPGELICHT
HENDRIK-IDO-AMBACHT De politie heeft op dinsdagmorgen een 53-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking/valsheid in geschrifte. De vrouw heeft aan de politie bekend een 85-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht te hebben opgelicht voor zon 8600 euro. De verdachte werkte voor de 85-jarige in de huishouding. De vrouw is na verhoor heengezonden met een dagvaarding.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT De politie heeft dinsdagavond 10 januari een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op het politiebureau aan de Nassauweg. De man meldde zich daar. Hij vertelde dat hij zich schuldig had gemaakt aan huiselijk geweld na een ruzie met zijn vrouw (36). Hij had haar geslagen in een woning aan de Vleeshouwersstraat. De vrouw is voor medische hulp naar het ziekenhuis geweest. Ze was in het gezicht geslagen. De verdachte werd ingesloten.

VALS GELD
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 10 januari een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van oplichting. Een 48-jarige man uit Dordrecht deed op 29 december vorig jaar aangifte van oplichting. Hij zou bij de bezorging van een bestelling aan de verdachte op dinsdagavond 27 december j.l. met vals geld betaald zijn door hem. Daar kwam de 48-jarige later op de avond achter. Het valse biljet zal worden onderzocht door de technische recherche. De politie stelt een onderzoek in.

DIEFSTAL TAS MISLUKT DOOR ALERTE GETUIGE
DORDRECHT Een alerte man (40) uit Dordrecht heeft dinsdagmiddag 10 januari snel en goed gehandeld toen de tas van een 25-jarige vrouw uit Dordrecht werd weggegrist. De vrouw liep op de Reeweg-Oost. Ze had haar schoudertas om de arm. Een onbekend jongen op de fiets kwam langsgereden en griste haar tas weg. De vrouw schrok en begon met haar armen te zwaaien en te roepen. De alerte getuige zag dit en ging op de fiets achter de jongen aan. De tasjesdief heeft toen de tas op de grond laten vallen en is er vandoor gegaan. Hij fietste via de Krommedijk/Transvaalstraat. De getuige kon de verdachte niet meer inhalen omdat de spoorbomen op die locatie dichtgingen. De vrouw heeft haar tas weer terug.

TAXI NIET IN ORDE
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 10 januari een taxi gecontroleerd op de Monarda. Er was vanalles mis. Zo was de dagrittenstaat verkeerd ingevuld, diverse weekstaten waren niet in orde en de 20-jarige taxichauffeur was niet in het bezit van een chauffeurspas. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.